Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-04

Har bara två segrar på tio senaste matcherna

Efter två raka förluster är Frölunda ett vinnarlag igen.

6–1 mot Modo i Scandinavium var en seger med mersmak.

Efter en något trevande inledning av matchen fick Frölunda snart grepp om spelet och pressade tillbaka Modo i deras egen zon.

Frölunda spelade med fart och fläkt och tvingade Modo att ta många utvisningar för hakningar och fasthållningar.

– Vi släppte visserligen in något mål i spel fyra mot fem, men vi störde i spelrytmen, sade Modos tränare Harri Rindell.

– Jag tycker att vi är med bra i matchen i den första perioden, men sedan tar Frölunda över och är ett mycket bättre lag, sade Rindell.

I början av matchen fick Frölunda chansen att spela fem mot tre i nästan tre minuter. Det behövdes dock bara 34 sekunder för att man skulle utöka ledningen till 3–0.

– Efter det målet kändes det mycket svårt att komma tillbaka i matchen, sade Rindell.

Första målet

Frölunda fortsatte att trycka tillbaka Modo och 4–0 kom efter drygt fem minuters spel i mittperioden. Det var 19-årige Nicklas Lasu som fick göra sitt första mål i elitserien, framspelad av Mikael Johansson.

– Kul att han fick göra ett mål. Det kändes som han gjorde ett jättejobb i matchen, även om han bara fick drygt åtta minuters speltid, sade Frölundas tränare Ulf Dahlén.

Efter sitt fjärde mål slappnade Frölunda av och gav Modo chansen att komma in i matchen. En chans som gästerna tog och reducerade till 1–4. Frölunda behövde dock bara 20 sekunder för att återta sin fyramålsledning.

– Det var tur att det målet kom så snabbt. Det målet kändes som matchavgörande, sade Dahlén.

Dålig trend

Modo är inne i en mycket tuff period just nu laget har bara vunnit två av de tio senaste matcherna, och förlusten mot Frölunda var den tredje på raken. -Det är dock så tätt i tabellen att några segrar kan göra så att vi tar en slutspelsplats, sade Rindell.

Vinsten gör att Frölunda kan börja titta uppåt i tabellen igen, och jaga tätlagen. Upp till andraplats är det bara två poäng.

– Det är var en intensiv och bra matchen. Den här intensiteten ska vi försöka ta med oss framöver, sade Oscar Hedman som blev vald till matchens bästa spelare.