Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-17

Trots segern var lagkaptenen kritisk: Pinsam första period

Nio matcher och fullpott.

I Huddinge tog Leksands fina facit stopp.

Trots en usel inledning kom dock gästerna ikapp och vann till slut med 6-5 efter straffläggning.

Pelle Prestberg.

Matchen fick en märklig start. Huddinge tog ledningen i box play. Leksand kvitterade sedan genom Oliver Ekman-Larsson, innan det var dags för gästerna att göra mål i numerärt underläge. Morten Green skrinnade sig fri och satte pucken rätt upp i krysset.

Huddinge var något piggare, åkte skridskor och rörde sig över hela banan. Det var inte orättvist att Christopher Lindholm, tidigare i Leksand, fick öppen gata och slog in 2-2 bakom målvakten Emanuel Fredriksson.

Leksand såg loja ut i sitt spel och Huddinge hade rättvist 4-2 inför andra perioden.

- Fyra mål framåt har inte hänt så många gånger den här säsongen. Vi spelar precis som vi ska göra, säger en av Huddinges målskyttar Jimmy Ahnelöv.

Eddie Läck in

LIF gjorde ett målvaktsbyte i paus. Eddie Läck som varit strålande så här långt hoppade in mellan stolparna och kunde se hans lagkamrater vakna till liv. Huddinge var inte utanför egen zon de fem första minuterna.

En fortsatt stark offensiv och en genial sidledpass av Eric Doell fram till Pelle Prestberg betydde 4-3 och kontakt.

Prästberg spelade sedan fram Jan Huokko som avlossade stora kanonen och såg till att det var oavgjort efter två perioder.

”Pinsamt av oss”

– Första perioden var pinsam. Vi går ut om som vi trodde vi skulle vinna den här matchen som ingenting, säger Leksands lagkapten Pelle Prästberg till TV 4 sport.

Seriens suveräna poängkung Mikael Karlberg (26 poäng hittills) satte ett friläge i slutperioden, men Huddinge kom ikapp och det var 5-5 efter fulltid, trots ett varsitt skott i virket i slutminuterna.

Förlängningen bjöds på målchanser åt båda håll, men matchen gick till straffar där Leksand satte alla tre straffar och vann.

Poängförlust - men tio raka segrar för Dalalaget.