Tog hem extrapoängen borta mot Södertälje

Djurgårdens svacka är definitivt över.

I kväll tog stockholmarna extrapoängen och ett kliv närmare slutspel då man bortaslog Södertälje i övertid.

Slutresultat 3-2.

Efter fyra raka förluster har nu Djurgården definitivt tagit sig ur sin svacka. Vinst sist mot Färjestad och vinst i kväll mot Södertälje.

Men SSK bjöd stockholmarna på en hård kamp.

Publiken i Axa Sports Center fick se en underhållande och fartfylld hockey i första perioden. Båda lagen hade bud på flera mål, men det var SSK som skapade de vassaste chanserna.

Björn Bjurling i hemmamålet och Daniel Larsson i Djurgårdsmålet höll dock tätt och perioden slutade mållös.

Pettersson klippte till

Andra perioden började även den i ett högt tempo. Men nu var det bortalaget som stod för de vassats chanserna.

I mitten av perioden klippte Ronnie Pettersson till och gav Djurgården ledningen med 1-0. Det var skadedrabbade Petterssons första poäng denna säsong.

Södertäljes jakt på en kvittering började direkt.

Redan minuten efter hade hemmalaget en jättechans, men Daniel Larsson lyckades hålla undan pucken.

Fyra minuter senare var dock Larsson chanslös. Södertäljes Linus Klase la elegant fram pucken till Quinn Hancock som petade in kvitteringen.

19 sekunder

Tredje perioden var bara 19 sekunder gammal då SSK gick upp i ledning. Dargan Umicevic klippte in 2-1 till hemmalaget.

Men Djurgården kom tillbaka. I den tredje periodens sjätte minut la Jiri Marusak in kvitteringen.

Några mer mål blev det inte under ordinarie matchtid. Matchen gick till förlängning.

Södertälje skapade de vassaste chanserna, men det var Djurgården som avgjorde.

Kristoffer Ottosson la in 3-2 efter en fantastik passning från Fredrik Bremberg.

– Det var en jättefin passning. Det är skönt att göra mål och att vinna, sa matchvinnaren Kristoffer Ottosson till PPV efter matchen.