Leksand–Sundsvall 8–1 (3–1, 4–0, 1–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-29

Leksand var inte nöjda med förlusten senast i Borås.

I kväll visade laget styrka och klass när man krossade Sundsvall (8–1).

Gästerna saknade inte chanser i första perioden men LIF var alldeles för bra. Sundsvalls Niklas Johansson reducerade till 3–1 fyra minuter från slutet.

I mittperioden vann hemmalaget skotten med 17–2 och dödade matchen med fyra fullträffar. Leksand imponerade och bjöd hemmapubliken på sju olika målskyttar: Juha Lind, Pierre-Edoard Bellemare, Jens Bergenström var målskyttarna i första perioden. Roman Vopat, Morten Green, Mikael Karberg och Jonas Elofsson slog till i mittperioden.

Några sekunder före slutsignalen noterades Herman Hultgren för 8–1 som även blev slutresultatet.

Ed Belfour i Leksandskassen stoppade 19 av 20 skott och slipar på formen inför kvalserien.

Första perioden: 1–0 (8.56) Juha Lind (Richard Jackman, Elias Granat) spel fem mot fyra, 2–0 (10.02) Pierre–Edvoard Bellemare (Mikael Karlberg, Richard Jackman) spel fem mot fyra, 3–0 (10.21) Jens Bergenström (Gabriel Karlsson, Elias Granat), 3–1 (15.35) Niklas Johansson (Oscar Johansson, Mikael Romö) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 4–1 (2.02) Roman Vopat (Elias Granat), 5–1 (2.23) Morten Green (Michal Grosek, Juha Lind), 6–1 (10.07) Mikael Karlberg (Pierre–Edvoard Bellemare), 7–1 (19.08) Jonas Elofsson.

Tredje perioden: 8–1 (19.48) Herman Hultgren (Gabriel Karlsson, Jens Bergenström) spel fem mot fyra.

Skott: 42–20 (14–8, 17–2, 11–10).

Utv, Leksand: 7x2, 1x10. Sundsvall: 8x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 4638.

Bofors–Borås 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)

Med en omgång kvar skuttar Borås upp på den sjunde och sista play off-platsen.

Kvällens bortamöte mot Bofors, som inför matchen hade en poäng mer än Borås på sjundeplatsen, tvingas efter en tid på rätt sida strecket, att lämna över sin position.

Lenny Dower slog in 0–1 för Borås i första perioden och när Joakim Persson ordnade utökningen i mittperioden hade nykomlingen ett bra utgångsläge för fortsättningen.

– Precis som efter första perioden anser jag att vi spelat bra. Nu är det mycket viktigt att vi fortsätter sätta tryck i tredje perioden, sa Bofors assisterande tränare Sam Hallam till nwt.se efter andra perioden.

Alexander Hult reducerade men inför tredje var det alltså fördel Borås.

Karlsoga-laget gjorde allt – utom mål i sista perioden. 16–5 i skott men i vägen stod Robin Rahm i gästernas mål.

Patrik Ahlstrand blev matchens sista målskytt när han prickade in 1–3 tre minuter före slutet.

Nykomlingen Borås kan vara på väg mot en rejäl skräll i årets allsvenska.

Första perioden: 0–1 (10.05) Lenny Dower (Anders Eriksson, Patrik Ahlstrand).

Andra perioden: 0–2 (7.48) Joakim Persson (Patrik Ahlstrand, Jonas Nilsson) spel fem mot fyra, 1–2 (10.34) Alexander Hult (Kristoffer Näslund, André Hult).

Tredje perioden: 1–3 (16.50) Patrik Ahlstrand (Lenny Dower).

Skott: 36–17 (11–3, 9–9, 16–5).

Utv, Bofors: 4x2, 1x5, 1x10, 1 matchstraff. Borås: 10x2, 2x10.

Domare: Yosef El–Natour, Stockholm.

Publik: 2620.

Almtuna–Nyköping 4–3 e förl (0–1, 1–2, 2–0, 1–0)

Almtuna har redan säkrat nytt allsvenskt kontrakt.

Nyköping som bara har äran kvar att spela om hade med sig en 1–0-ledning till paus efter en fullträff av Niklas Olausson som stötte in ledningspucken från nära håll bakom Almtuna-målvakten Rickard Kimby.

Tidigt i mittperioden lekte Nyköping sig igenom Almtuna-laget och Markus Andersson kunde enkelt lägga in pucken i öppen kasse efter det snygga samarbetet med Fredrik Håkansson.

NH låg länge steget före. Fredrik Vestberg styrde in 1–2 men Jimmie Kraft visade kraft och ordnade 1–3 i spel fem mot tre i slutet av tredje.

Nio minuter från slutet reducerade Marcus Ragnarsson i spel fem mot tre och

Förlängningen var två minuter gammal när Julius Larsson avgjorde för AIS fördel.

Första perioden: 0–1 (17.34) Niklas Olausson (Jens Jakobs, Robin Persson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–2 (1.25) Markus Andersson (Fredrik Håkansson), 1–2 (2.28) Fredrik Vestberg (Marcus Ragnarsson, Henrik Eriksson), 1–3 (16.44) Jimmie Kraft (Fredrik Håkansson, Markus Andersson) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 2–3 (10.50) Marcus Ragnarsson (Joachim Gellerstedt, Julius Larsson) spel fem mot tre, 3–3 (14.40) Johan Agu (Fredrik Abrahamsson, Sebastian Eriksson) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 4–3 (2.30) Julius Larsson (Marcus Ragnarsson, Fredrik Vestberg) spel fem mot fyra.

Skott: 37–27 (10–8, 5–10, 20–8, 2–1).

Utv, Almtuna: 7x2. Nyköping: 10x2.

Domare: Tobias Suomela, Örebro.

Publik: 615.

Björklöven–Växjö 2–2 (0–0, 1–0, 1–2, 0–0)

Västerås har chansen att knipa fjärdeplatsen i sista omgången. Det tack vare Björklövens poängtapp mot Växjö på fredagen.

Hemmalaget hade 23–11 i skott efter två perioder, men Växjös målvakt Tuomo Karjalainen storspelade i målet.

Kristofer Berglund lyckades ändå ge Björklöven ledningen efter halva matchen, men i tredje vände gästerna på steken.

Marcus Weinstock kvitterade efter 1.41 och knappt tre minuter senare slog han in 1–2 bakom Umeå-lagets målvakt Tobias Lundström.

Smålänningarna gick mot en trepoängare, men i numerärt överläge kvitterade Daniel Olofsson knappt sex minuter från slutsignalen.

Förlängningen blev mållös.

Andra perioden: 1–0 (9.03) Kristofer Berglund (Daniel Olofsson, Magnus Gästrin) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–1 (1.41) Marcus Weinstock (Christian Jacobsson), 1–2 (4.11) Marcus Weinstock (Christian Jacobsson), 2–2 (14.15) Daniel Olofsson (Kristofer Berglund) spel fem mot fyra.

Skott: 34–24 (7–8, 16–3, 9–12, 2–1).

Utv, Björklöven: 7x2, 1x5, 1 matchstraff. Växjö: 9x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 3114.

Rögle–Västerås 0–4 (0–1, 0–2, 0–1)

Västerås föll tungt senast i hemmamötet med Björklöven.

I kväll tog laget en grym revansch när tabelltrean Rögle besegrades (4–0) i Ängelholm.

– De är klara för kvalserien och har inte så mycket att spela för. De är slappa, inte riktigt samma fart som förra gången vi var här, sa Västerås forward Kalle Olsson till TV 4 sport.

Henrik Nordfeldt prickade in första periodens enda mål och trots att matchen var spelmässigt jämn stod det 0–3 på resultattavlan inför slutperioden.

Mikael Backlund hittade nätet i power play och trean slog Kalle Olsson in 7.12 in i mittperioden.

Johan Thalberg i VIK-kassen spelade stabilt och var snäppet vassare än kollegan Sebastian Jonsson i Rögle-målet. Hemmalaget saknade sannerligen inte chanser, men i kväll var VIK effektivt offensivt.

David Lidström punkterade matchen åtta minuter från slutet när han slog in 0–4 efter framspelning av Rasmus Olheden.

Första perioden: 0–1 (4.32) Henrik Nordfeldt (Andreas Lindh, Emil Axelsson).

Andra perioden: 0–2 (2.23) Mikael Backlund (Kim Sunna, Rasmus Olheden) spel fem mot fyra, 0–3 (7.12) Kalle Olsson (Patrik Juhlin, Patrik Berglund).

Tredje perioden: 0–4 (12.11) David Lidström (Rasmus Olheden, Mikael Backlund) spel fem mot fyra.

Skott: 27–22 (9–9, 6–9, 12–4).

Utv, Rögle: 7x2, 1x5, 1x10, 1 matchstraff. Västerås: 10x2.

Domare: Alexander Vikström, Linköping.

Publik: 2641.