Tangerade Devils målrekord i natt

Inatt var det två svenska backar i aktion i NHL, men det var en litauer som blev nattens stjärna.

NHL
Danius Zubrus gjorde fyra mål för New Jersey Devils.

Johnny Oduya fick se sin lagkamrat Danius Zubrus stänka in fyra mål när New Jersey Devils besegrade Tampa Bay Lightning med 7-3. Litauens målfest kom överraskande – inför nattens match hade han endast mäktat med två mål på hela säsongen.

– Jag hade fler chanser än tidigare, eftersom jag spelade med Patrik Elias och Brian Gionta, förklarar Zubrus för AP. Pucken började bara gå in.

De fyra målen innebar dessutom tangerat klubbrekord för New Jersey Devils.

– Han gjorde en fantastisk match, berömmer tränaren Brent Sutter. Inte bara för målen han gjorde, utan han var också väldigt bra i egen zon.

Segern var Devils fjärde raka.

Oduya spelade 19.25 och var plus ett.

Nashville Predators satte bryskt stopp för Carolina Hurricanes tre matcher långa segersvit – 5-2 slutade nattens match mellan lagen.

Hurricanes låg under med 0-4 efter två perioder, men reducerade två gånger om i början av tredje perioden. Nashville-backen Shea Weber punkterade dock med sitt 5-2-mål, som föll precis efter att Niclas Wallins tripping-utvisning tog slut.

Wallin spelade totalt 19.16 och slutade på minus ett.