Dagens namn: Orvar

Gabriel Karlsson Timrås matchhjälte

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-30

”Det var på tiden”

Efter fem raka förluster fick Timrå uppleva segerglädje när formstarka Frölunda besegrades med 5–2.

Matchvinnare blev Gabriel Karlsson som sänkte Frölunda med två fullträffar i slutperioden.

– Det var på tiden, det här har vi väntat på ett tag, säger Karlsson.

Efter en rätt händelsefattig och tam första period, där Martin Röymarks 1–0-mål var det mest minnesvärda, fick matchen fart och nerv i andra perioden.

Det var Timrå som angav tonen när Mika Viinanen ökade på Timrås ledning till 2–0. Frölunda gav snabbt var på tal. Först genom ett verkligt klassmål där Tomi Kallio slog ett perfekt pass till Joel Lundqvist som stötte in pucken förbi en chanslös Juha Pitkämäki i Timråmålet.

Karlsson tvåmålsskytt

Timråbacken Tomas Skogs schabblade sedan bort pucken framför eget mål och förre Timråspelaren Riku Hahl tackade för bjudningen och sköt 2–2 via Skogs skridsko.

Fyrtiosex sekunder – längre än så behövde Timråpubliken inte deppa, för då styrde Alexander Larsson in 3–2, hans första elitseriemål.

Gabriel Karlsson blev Timrå matchvinnare. Med två fullträffar tredje perioden såg till att Timrå tog tredje segern mot göteborgarna denna säsong.

– Det var på tiden, det här har vi väntat på ett tag. Vi gör en ganska solid match, säger Karlsson till Canal Plus.