Plusbetyg för Juniorkronorna
Publicerad 2018-01-06
Juniorkronorna räckte inte enda fram.
Det blev förlust i finalen mot Kanada.
Hans Abrahamsson har betygsatt samtliga spelare under turneringen.
MÅLVAKTER
30 Filip Gustavsson
Antal matcher: 6
Räddningsprocent: 92,41
Kommentar: Stabil under gruppspelet och växlade upp under slutspelet. Var stor matchvinnare i semifinalen mot USA och bra även mot Kanada. Tekniskt duktig och utstrålar ett lugn. Räddar det han ska och kan även göra avgörande räddningar i ytterlägen.
1. Filip Larsson
Antal matcher: 1
Räddningsprocent: 90,91
Kommentar: Fick bara stå en match (mot Schweiz) och gjorde det klart godkänt. Men är svårbedömd efter bara en match.
BACKAR
5. Gustav Lindström
Poäng: 1 (0+1)
Istid: 12.43
Kommentar: Riktigt bra i vissa matcher. Får en del problem när tempot skruvas upp mot de absoluta toppnationerna. Men en klart bra turnering av backen som till vardags håller till i allsvenskan.
6. Linus Högberg
Poäng: 0
Istid: 4.50
Kommentar: Svår turnering och är svår att bedöma. Får lite istid (runt fem minuter/match) och har i huvudsak spelat i box play. Där har han gjort det väldigt bra och är en anledning till att Sverige är i topp i den spelformen.
7. Timothy Liljegren
Poäng: 2 (1+1)
Istid: 17.42
Kommentar: Positiv överraskning. Har verkligen lyft sitt totala spel efter flytten till Nordamerika. Har skickligheten men har även visat att han klarar av det defensiva spelet på ett bra sätt. Kan slå långa öppnande passningar som få.
Poäng: 6 (0+6)
Istid: 23.08
Kommentar: Blixtrat till några gånger, men i övrigt har Dahlin fokuserat på ett solitt backspel. Och det har han verkligen lyckats med. Misstagen är lätträknade ändå är han med i topp av backarnas poängliga. Dahlin har spelat oerhört mycket, snittat närmare 24 minuter. Inne på tio mål framåt och ett bakåt i fem mot fem.
23. Jesper Sellgren
Poäng: 1 (0+1)
Istid: 19.01
Kommentar: Väldig rörlig och intelligent. Läser spelet så bra och kompenserar på så sätt sin brist på storlek och styrka. Spelat mycket med Gustav Lindström och mycket i box play där han gjort det riktigt bra.
26. Erik Brännström
Poäng: 4 (1+3)
Istid: 21.32
Kommentar: Det är en fröjd att sitta och titta på Brännström. Rörlig, passningssäker och även bra i defensiven. Under gruppspelet var han vår bästa back och samarbetet med Dahlin har verkligen fungerat. En till back som spelat mycket och snittat närmare 22 minuter.
27. Jacob Moverare
Poäng: 0
Istid: 15.34
Kommentar: Definitivt ingen flashig lirare men gör sitt och bidrar med tyngd och fysiskt spel. Lite problem med rörligheten. Har inte stuckit ut under turneringen åt något håll. En av de assisterande kaptenerna och har varit viktig i omklädningsrummet.
FORWARDS
9. Tim Söderlund
Poäng: 5 (2+3)
Istid: 13.56
Kommentar: Målskytt i förra årets turnering, nu har Skellefteåforwarden i första hand varit framspelare. Märktes inte så mycket i gruppspelet, men riktigt bra genom hela slutspelet. Inte minst i finalen.
10. Marcus Davidsson
Poäng: 3 (1+2)
Istid: 12.05
Kommentar: Lite av en personlig favorit. Klok centertyp som dessutom har farten. Utmärkt samarbete med Jonsson Fjällby, inte minst i box play. Fick inte så stort förtroende i offensiva situationer, det hade han förtjänat.
12. Glenn Gustafsson
Poäng: 3 (2+1)
Istid: 10.10
Kommentar: Kraftpaket som är begränsad i spelet med puck men som alltid går in och ger hundra procent och spelar fysiskt. Men glömmer bort pucken ibland. Bidragit med två mål också.
14. Elias Pettersson
Poäng: 7 (5+2)
Istid: 17.59
Kommentar: Det har gått upp och ner en del även i den här turneringen. Sämsta matchen var nog kvartsfinalen mot Slovakien och bästa semifinalen mot USA. Är som bäst när han får stå och hitta lösningar i power play. I övriga spelet hämmas han ibland av bristande fart och fysik.
16. Linus Lindström
Poäng: 3 (0+3)
Istid: 15.03
Kommentar: Något av en coachs drömspelare. Det går inte jättefort, men Lindström är lite av en klassisk centertyp som ligger rätt i banan och läser av spel och medspelare. Smart och väldigt användbar.
17. Fredrik Karlström
Poäng: 3 (0+3)
Istid: 11.13
Kommentar: En till spelare som är otroligt nyttig utan att direkt glänsa. Användbar i de flesta situationer och positioner. Gjorde en riktigt bra semifinal mot USA
Poäng: 7 (1+6)
Istid: 18.40
Kommentar: Krasst sett är det här kanske den svagaste av hans tre JVM-turneringar. Har inte riktigt haft farten för att kunna omsätta sin skicklighet med klubban. En förklaring är givetvis den långa skadefrånvaron inför turneringen. Ändå är Nylander som vanligt med i toppen av poängligan.
20. Isac Lundeström
Poäng: 2 (2+0)
Istid: 13.48
Kommentar: En av två underåriga forwards och Lundeström har kanske inte helt levt upp till de relativt högt ställda förväntningarna. Men bidrog starkt i kvartsfinalen mot Slovakien och har under hela turneringen tagit ett stort defensivt ansvar.
21. Jesper Boqvist
Poäng: 1 (1+0)
Istid: 10.22
Kommentar: Nja, tiden efter skadan blev för kort för att Boqvist skulle kunna göra sig rättvisa i den här turneringen. Dessutom lite småskadad under turneringen. Har vägt lite för lätt för att vara en offensiv faktor mot de bättre lagen. Dessutom begränsad speltid.
22. Axel Jonsson Fjällby
Poäng: 4 (2+2)
Istid: 12.08
Kommentar: Härlig profil. Går alltid hundra procent och har varit oerhört viktig, inte minst i box play. Känns som ett fysfenomen, är både uthållig och snabb. Har förmågan att vara explosiv under hela matchen, inte bara delar av den.
24. Lias Andersson
Poäng: 7 (6+1)
Istid: 16.19
Kommentar: En klassisk ledare i ett svenskt landslag. Har det mesta: skickligheten, pådrivare, utåtriktad och en jäkla vinnarskalle. Turneringens bästa målskytt i gruppspelet. Spelade hela slutspelet med sin skada.
28. Fabian Zetterlund
Poäng: 2 (2+0)
Istid: 11.53
Kommentar: En av två underåriga forwards och Zetterlund har verkligen visat att han förtjänar en plats. Trivs i tung trafik och vinner tillbaka puckar. Har också spelat en viktig roll i första power play.
29. Oskar Steen
Poäng: 4 (2+2)
Istid: 13.57
Kommentar: Jag gillar vad jag ser med Steen. Tycker han tagit rejäla kliv den här säsongen. Bra turnering från Färjestadsforwarden som har farten och kraften som behövs internationellt. Dessutom två matchavgörande mål bland annat i semifinalen mot USA