Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-02

Luleå tog säsongens första seger – och hyllades av hemmapubliken

LULEÅ. Rekordusel första period av Luleå.

Sen exploderade laget i andra.

Laget vann skotten med 19-3 och i sista perioden blev Luleåmålvakten Gusten Törnqvist överkörd och knockad.

Jussi Tarvainens mål satt hårt inne. När målet kom 6.03 i andra perioden hade Luleå spelat tio perioder utan att lyckas göra mål i numerärt överläge.

Luleås scenförändring mellan första och andra perioden var kanske bland det märkligaste man sett de senaste åren. Första perioden var minst sagt usel.

- Det var bara felpass, puck över sarg, icing och nya felpassningar. Linjemännen var de som fick arbeta hårdast, säger Thomas Mariedahl, kommentator på canal+/säsongskortet.

Sedan kom laget ut till andra perioden för att dominera. Plötsligt gick pucken som ett snöre mellan spelarna i hemmalaget.

Det tvingade Södertäljetränaren Leif Strömberg till en time out. Det hindrade inte Luleå från att ta ledningen. Södertälje gjorde en halvljum insats. Eller som Håkan Stridblom vid TV4 sa i pausen mellan första och andra perioden:

- Vilket annat lag som helst och Luleå hade legat under med ett eller två mål. Södertälje har ju inget anfallsspel.

4.27 in i slutperioden gjorde Martin Chabada 2-0.

Frustrationen hos SSK:s spelare ökade i takt med att tiden gick. 8.00 in i slutperioden knockades Luleåmålvakten Gusten Törnqvist av två SSK-spelare som gick stenhårt på mål.

Luleåmålvakten blev liggande i målet utan hjälm. Men han reste sig till sist och kunde fortsätta.

Domare Marcus Winnerborg friade och en och en halv minut senare låg Södertäljes Per Hallin på gränsen till det tillåtna framför Törnqvist.

Då härsknade Luleåsbacken Jaroslav Obsut till på allvar. Det som började som ett snack ledde till sist till att den 95 kilo tunge slovaken nöp ihop Hallin.

Och Hallin satt fast. Han försökte vifta – men han satt fast. I en minut till dess linjemännen vågade gå emellan.

Båda tilldömdes fem minuter plus game misconduct.

Vid slutsignalen hyllades hemmaspelarna av publiken.