Dif starkare än Södertälje

DEN TAR JAG Stefan Ridderwall, 19, gjorde en ny kanonmatch i Djurgårdens kasse.

Delad pott för två dagar sedan.

Men på måndagskvällen var Djurgården vassare.

Målvakten Stefan Ridderwall, 19, räddade tre poäng åt Djurgården efter 2–1 mot Södertälje i Axa Sports center.

För andra gången på två dagar ställdes Södertälje och Djurgården mot varandra i Elitserien. I lördagens match på Hovet delade lagen på poängen efter 1–1. Och måndagens match på Scaniarinken var nästintill lika jämn.

I första perioden var det mest Djurgården det handlade om. I femte minuten gjorde Niklas Anger sitt första mål för säsongen och Djurgårdens första i matchen.

Södertälje tände till då och då och hade ett par vassa chanser. Men Stefan Ridderwall i Djurgårdsmålet storspelade i succémålvakten Daniel Larssons frånvaro.

Fick inte ordning på spelet

Andra perioden var den första lik. Södertälje fick inte ordning på spelet och det var återigen Djurgården som var det bättre laget.

I tolfte minuten utökade Djurgården sin ledning efter slarv från Södertälje i offensiv zon. Nicklas Danielsson kom direkt från avbytarbåset och tryckte in 2-0, efter pass från Morten Ask, bakom Jhonas Enroth i Södertäljemålet.

Södertälje hade flera vassa chanser under andra perioden, men saknade den sista skärpan i avsluten.

Hög press

Till tredje perioden hade Södertälje tänt till och satte hög press på Djurgården. I nionde minuten kom utdelningen. Pär Arlbrandt gjorde sitt första mål i SSK-tröjan och reducerade till 1-2.

I den sista minuten tog Södertälje ut Jhonas Enroth för att sätta in en extra utespelare och Djurgårdsmålet utsattes för hög press.

Men närmare än så kom inte Södertälje. Stefan Ridderwall blev matchvinnare och Djurgården tog hem alla poäng.