Ersättaren het mot Troja

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-19

Almtunakeepern Adam Reideborn imponerar

Målvaktstalangerna i Almtuna fortsätter att frodas.

I Magnus Hellbergs frånvaro klev Adam Reideborn fram och förde Uppsalalaget till en 3-1-seger mot Troja.

Ifjol slog Fredrik Pettersson-Wentzel, 19, igenom med dunder och brak i allsvenskan och förde Almtuna hela vägen till kvalserien. I år blev han utkonkurrerad av Magnus Hellberg, 19, som varit en av seriens bästa målvakter under vintern.

Och nu håller nästa talang på att slå igenom i Uppsalaklubben.

Med Pettersson-Wentzel uthyrd till Timrå och med Hellberg borta i sviterna av en hjärnskakning fick Adam Reideborn, 19, kliva fram i hemmamatchen mot Troja-Ljungby. AIK-produkten gjorde sin fjärde start för säsongen, motade 32 av 33 puckar och såg till att Almtuna kunde vinna med 3-1.

Framförallt steg han fram i mittperioden där Almtuna hade tre box play och släppte till 19 skott. Reideborn höll dock tätt i den perioden och det enda målet han släppte in var Niklas Karmhags 1-2-reducering i den första perioden.

Framåt gjorde Robert Kimby 1-0 och Fredrik Abrahamsson 2-0 innan succéförvärvet William Wallén slog in 3-1 i matchens sista minut.

Segern var viktig för Almtuna som bara hade en trepoängare på nio matcher innan segern. Laget är femma i tabellen.