Domaren assisterade till Skellefteås mål

Förra matchen missade domaren en utvisning vid Skellefteås segermål.

I kväll hamnade domaren i centrum igen.

Pucken styrdes via honom fram till en friställd Christian Söderström.

Södeström utnyttjade det – och såg ut att avgöra matchen.

Domarna har verkligen hamnat i centrum i den sanslöst jämna matchserien Luleå–Skellefteå.

I den förrförra matchen var Skellefteå irriterade för att de missat en utvisning i sekvensen innan Joonas Vihkos avgörande sudden death-mål.

Skogstokiga i går

Historien upprepades i går. Då var Luleå spelare skogstokiga då de ansåg att Jimmie Ericsson fällt Fredrik Styrman just innan Erik Forssells avgörande mål.

I dag hamnade domaren åter i centrum. Med mindre än tre minuter kvar att spela skulle Mats Lavander passa pucken till en lagkamrat i egen zon.

Gick via skridskon

Men pucken tog på domaren Tomas Anderssons skridsko och friställde Skellefteås Christian Söderström. Söderström förvaltade det oväntade läget på bästa sätt och satte säkert pucken mellan Anders Nilsson och hans första stolpe – och Skellefteå tog ledningen med 1–0.

– Det är det som är nackdelen med att ha fyra domare på isen, det blir en person till på isen då, säger Luleås tränare Jonas Rönnqvist.

– Det var surt. Det är tre minuter kvar av matchen och så lyckas Andersson på nåt sätt hamna mitt i puckbanan när Lavander ska passa till mig, säger Luleås Anders Burström.

Johnsson kvitterade

Skellefteå såg då ut att kvittera matchserien till 2–2, men med bara tolv sekunder kvar att spela kvitterade Pierre Johnsson till 1–1 och tog matchen till förlängning.