– Det ser ut som dom har käkat cement, säger han.

Frölunda spelade propagandehockey och lekte bort Brynäs hemma i Scandinavium i måndags. Men farten och fläkten var som bortblåst mot Färjestad.

”Alla har blyskorna på sig”

Karlstadlaget hade inga större problem att vinna hemma i Löfbergs Lila Arena – till Frölunda-tränaren Per Bäckmans stora förtret.

Richard Lintner smällde in 1-0 från backposition tio minuter in i första perioden. Målet var hans andra sedan han kom till Färjestad för en dryg vecka sedan. Med två minuter kvar gjorde landsmannen Dominik Granak 2-0 i power play.

Jesper Mattsson ökade på till 3-0 i den andra perioden, också det i power play. Då var Per Bäckmans tålamod slut och han sågade sitt lag i periodpausen.

– Det ser ut som spelarna har käkat cement. Det är många som behöver kliva fram, sa Bäckman till Canal Plus.

– Den enda som inte käkat cement är väl Karl Fabricius men alla andra har blyskorna på sig.

Revansch för Riksman

Åtta minuter in i sista rundan punkterade Pelle Prestberg matchen. Ronnie Sundin drällde med pucken i egen zon och Prestberg högg, fick med sig pucken och fintade bort Ari Ahonen med en läcker backhand.

Tomi Kallios 1-4 i spel fem mot tre med drygt tio minuter kvar att spela går bara till historien som ett tröstmål.

Segern var riktigt skön också för målvakten Juuso Riksman som hade en skräckdebut nere i Göteborg för någon vecka sedan.

Riksman spelade riktigt bra och var nära att få hålla nollan.

– Det var ingen häftig start men nu visar vi här hemma att vi kan spela. Det känns helt okej, säger han till Canal Plus.