Publicerad 2014-09-30

AIK fortsätter att förlora i hockeyallsvenskan.

Mot Karlskrona blev det förlust med 4-1.

– Det håller inte riktigt, säger Mathias Franzén.

Det tog bara två minuter. Sedan hade Viktor Löfstedt satt 1-0 till Karlskrona. Mathias Franzén kunde dock kvittera för AIK kort senare efter mål i powerplay. Men 22 sekunder senare hade Karlskrona tagit ledningen igen.

– De får 2-1 bytet efter, det håller inte riktigt. Vi måste upp i skridskoåkningen och visa att vi vill vinna den här matchen, sa AIK:s Mathias Franzén till S24.

”Riktigt skönt”

Men det blev ingen kvittering. Tom Linder satte i stället 3-1 i powerplay. Slutresultatet blev till slut 4-1.

– Det var riktigt skönt. Vi har ju två raka torsk, så viktigt att komma upp på vinnarspåret igen, säger Niklas Lihagen.

AIK ligger fortsatt sist i hockeyallsvenskan på fyra poäng.

Björklöven tog två viktiga poäng hemma mot Karlskoga. Bortalaget ledde med 3-1, men Björklöven kvitterade i den sista perioden.

I förlängningen avgjorde sedan Palmebjörk och sköt extrapoängen till Umeålaget.

Även matchen mellan Almtuna och Asplöven såg ut att vara på väg mot förlängning. Men så blev det inte. Med 30 sekunder kvar av matchen avgjorde Martin Janols och sköt tre poäng till hemmalaget Almtuna.

Vita Hästen vann med 3-2 borta mot Timrå. Nykomlingarna förlorade skottstatistiken med hela 18-47 men Johannes Jönsson i Vita Hästens mål storspelade.

Mora visade prov på fenomenalt powerplay-spel i hemmasegern mot Västerås. Kevin Mitchell var segerorganisatör med två pp-mål och två assist i samma spelform. Slutresultatet blev 5-2.

Oskarshamn var pressat mot Södertälje men lyckades ändå vinna hemmamötet med 3-2. Greg Squires stod för två av hemmalagets mål när laget passerade både Timrå och Västerås i bottenstriden.