Stjärnan täckte inte skott – blev bänkad

Publicerad 2012-05-17

Marian Gaborik: ”Jag vet inte om det berodde på det. Ni får fråga honom”

Marian Gaborik, 30, en av New York Rangers största stjärnor, blev smärtsamt påmind om vad som händer om man inte visar offervilja.

Rangers-coachen John Tortorella straffade stjärnan med att sätta honom 13 minuter på bänken.

– Jag vet inte om det berodde på det. Ni får fråga honom, säger Gaborik.

Marian Gaborik.

New York Rangers har förutom sin tajta defensiv blivit hyllat den här säsongen för att täcka mycket skott. Lika känd är tränaren John Tortorella för sin korta stubin.

Så vad händer när en av lagets forwardsstjärnor gör några enkla misstag i egna zonen, följ av att inte täcka det skott som letar sig in och blir starten på motståndarnas vändning?

Man blir bänkad.

Trots att man gjort 41 kassar under grundsäsongen och heter Marian Gaborik.

Gaborik gjorde snarare sitt bästa för att undvika att bli träffad av backskottet, som styrdes in av Ryan Carter till 2–2 i andra perioden. Devils vann sedermera det andra mötet i slaget om Hudson river med 3–2 efter David Clarksons avgörande mål.

Men efter matchen ville inte Tortorella kommentera faktumet att han satte sin slovakiske storstjärna i frysboxen under större delar av slutet på matchen.

Gaborik själv, var dock beredd att ta på sig lite av skulden.

– Jag fick inte ut pucken, men jag vet inte om det berodde på det. Ni får fråga honom, säger Gaborik till AP och syftar på Tortorella.