Ny seger för Malmö - nollade Taif

Publicerad 2012-02-01

Så slutade kvällens övriga matcher

Tingsryd – Malmö 0-3

Malmö har börjat hitta formen och plockade poäng för femte gången på sex matcher efter att ha besegrat Tingsryd med 3-0 på bortaplan.

Malmökeepern Pontus Sjögren motade totalt 19 skott när han höll sin andra nolla för säsongen, och offensivt levererade skåningarna ett mål per period.

Justin Forrest inledde målskyttet, Tomas Kollar utökade och Robert Carlsson avslutade.

Trots segern så är Malmö fortfarande utanför förkvalplatserna, men det är tätt i tabellen. Sexan Mora står på 66 poäng medan Rögle, Malmö och Oskarshamn på de efterföljande platserna samtliga står på 65 poäng.

Rögle – Sundsvall 3-6

En av Rögles mardrömsmotståndare hemma i Lindab Arena är Sundsvall. Tidigare under säsongen vann nästjumbon med 4-3 i Ängelholm, och i det andra besöket blev det seger igen.

Det stod 2-2 efter den första perioden innan Christoffer Persson gjorde 3-2 i början av andra, och i slutet av samma period gjorde nyvärvade Ned Lukacevic sitt första allsvenska mål när han skickade in 4-2 i power play. Till slut vann Sundsvall med 6-3 och doldisen Christoffer Persson – som bara gjort ett mål tidigare i vinter – noterades för ett hattrick.

Sundsvall tog sin första trepoängare på fem matcher.

Karlskoga – Troja/Ljungby 6-3

Efter fyra raka förluster bröt Karlskoga sin negativa trend senast genom att besegra Sundsvall, och man byggde vidare på det på hemmaplan genom att slå tillbaka Troja/Ljungby med klara 6-3.

Vassast i uppvaknande Karlskoga var stjärnan Linus Persson som stänkte in tre kassar, inte minst det viktiga 4-2-målet i power play i början av den sista perioden.

Färjestadslånet Magnus Nygren noterade poäng direkt i BIK-comebacken – han lirade ju i klubben ifjol – med en power play-assist.

Värmlänningarna håller därmed undan i tabelltoppen och har fortfarande grepp om andraplatsen, två pinnar före Leksand. Ner till fyran Västerås är det nu sju poäng.

Oskarshamn – Borås 1-4

Efter fem raka matcher utan någon trepoängare så blixtrade seriejumbon och ekonomiskt ansatta Borås till borta mot Oskarshamn och kunde till slut vinna med 4-1.

Borås ledde med 2-1 efter två perioder efter mål av Tim Bränholm och Pontus Gulldén, och inom loppet av tre minuter i den sista perioden satte Brent Davidson och Erik Andersson dubbla mål och punkterade tillställningen.

Trots vinsten är Borås fast förankrade i botten av tabellen.