Fajtades med Jämtin – och fick en smäll på käften av Norrena: ’Han var väl less på mig’

Tillbaka Per Ledin hamnade i centrum direkt i debuten. Här ryker han ihop med Fredrik Norrena under HV 71:s möte med Linköping i Nordic Trophy.

I går fajtades han med Andreas Jämtin och fick en smäll på käften av Fredrik Norrena.

– Norrena lessnade väl på mig, säger Ledin.

Per Ledin fick förra säsongen i Nordamerika delvis spolierad av en fotskada och efter mycket spel i farmarligan och bara tre matcher i NHL återvände han till HV71.

I gårdagens Nordic Trophy-debut mot Linköping, inför 1 402 åskådare i Mjölby, visade retstickan att han är tillbaka.

”Inget allvarligt”

Det dröjde bara drygt tio minuter. Sedan brakade han ihop med förre radarpartnern Andreas Jämtin. De båda hetsporrarna belönades med 2+2 minuter i utvisningsbåset.

– Vi krockade, det var inget allvarligt. Båda vill vinna, det är ett friskhetstecken. Sjöberg och Rådbjer (domarna) ville bara stämma i bäcken och Sjöberg sa nu är jag less på er, säger Ledin.

Linköping ledde med 2–0, men Björn Melins kanonskott i krysset med 20 sekunder kvar av mittakten blev startskottet på ett målfyrverkeri av HV, som i sista perioden vände matchen till seger med 5–2 efter mål av Teemu Laine, André Pettersson, Per Gustavsson och David Ullström.

Handske i ansiktet

Med fem minuter kvar hamnade Ledin åter i hetluften när han tog sig in på mål och fick en målvaktshandske i ansiktet från Fredrik Norrena som tack.

– Jag klev innanför målgården och då blev han arg och drog till mig. Han tyckte väl att jag förtjänade det. Det var i slutet av matchen och han var väl less. Så dramatiskt var det inte, säger Ledin.