Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-18

Har tre raka segrar i kvalserien och ångar på mot elitserien

Rögle ångar på mot elitserien.

Det ser ut att bli ett snabbt återtåg till hockeyns finrum för Kenny Jönsson och hans Rögle BK.

I kväll kom lagets tredje raka seger i kvalserien när VIK enkelt besegrades med 6–1 på bortaplan – och nu ligger vägen tillbaka till elitserien vidöppen.

– Vad som hände? Ja, det undrar jag också, säger uppgivna VIK-kaptenen Patrik Juhlin efter matchen.

Publiken i ABB Arena i Västerås kände sig nog lurade ganska omgående. Rögle visade att det är stor klasskillnad mellan elitserien och allsvenskan. Redan efter två minuter gjorde Sebastian Karlsson 0–1.

Thalberg utbytt

Sedan rann det bara på i rask takt och efter den första perioden stod det 0–4. När så Pavel Rosa 11.27 in i andra perioden gjorde 5–0 byttes VIK:s målvakt Johan Thalberg ut. Han hade fått nog. In kom Jens Holmström och höll tätt perioden ut. Sista perioden slutade 1–1, vilket gav slutresultatet 1–6.

– Vi hade kanske för stor respekt för dem, sen gör vi ett par misstag och det straffar sig. De gjorde ett par mål och då var det svårt att komma i fatt, fortsätter Patrik Juhlin.

AIK härnäst

Rögle gjorde tre mål i powerplay medan VIK inte alls var särskilt vassa i spel i numerärt överläge. Härnäst väntar hemmamatch mot AIK på söndag för Ängelholmslaget, som i dagsläget ser ut att få slåss med Södertälje SK om förstaplatsen i kvalserien.