Torontos Jonas Gustavsson ser på när lagkamraten Francois Beauchemin rensar iväg pucken framför Dallas Jeff Woywitka.

Jonas Gustavssons lilla misstag kostade segern.

Dallas Stars väntade tålmodigt på att Torontos rookiemålvakt skulle öppna upp sig.

På övertid hände det.

NHL

Det var sju svenskar på isen när Dallas Stars tog emot Toronto Maple Leafs i natt. Torontos tre blågula – Gustavsson, Rickard Wallin och Viktor Stålberg – hade gott självförtroende efter säsongens första seger i förra matchen (6–3 mot Anaheim).

Och trots att lönnlöven ligger sist i Eastern Conference höll man jämna steg med Dallas, sjätte lag i Western Conference.

Efter en mållös första period turades lagen om att leda matchen. Dallascentern Mike Ribeiros läckra styrning betydde 3–3 med knappt tre minuter kvar innebar att det blev övertid.

Kunde inte kontrolera returen

Förre Färjestadsmålvakten Jonas Gustavsson, som för övrigt var nära en övergång till just Dallas i somras, släppte alltså in tre mål under ordinarie speltid, men kunde inte lastas för något av målen.

Däremot skulle han nog vilja ha tillbaka övertidsmålet som avgjorde matchen.

Stephane Robidas sköt från blålinjen och Gustavsson kunde inte riktigt kontrollera returen, som hamnad i gapet på James Neal. Denne gjorde inget misstag utan avgjorde med sitt sjunde mål för säsongen.

– Vi pratade hela tiden om att det blir spridda returer när man möter en ung målvakt, men det tog så lång tid innan vi fick någon, säger Stars tränare Marc Crawford till AP.

Dallas vann alltså med 4-3.

Brad Richards gjorde två mål för hemmalaget, medan Nikolai Kulemin var lika lyckosam för Toronto, som också fick tre assists från Jason Blakes klubba.

Loui nära avgöra

Svenskarna i övrigt?

Ingen hamnade i poängprotokollet, men Dallas anfallare Loui Eriksson var nära att avgöra matchen under övertidsperioden. Gustavsson räddade den gången.

Dallasbacken Nicklas Grossman slutade på minus två och tappade därmed ledningen i NHL:s plus/minusliga.

Fabian Brunnström och Tom Wandell spelade också för Dallas, som tog säsongens sjätte seger.