Matchfakta 7/1

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-06

Atlanta–Buffalo 5–2

(1–1, 1–0, 3–1)

Första perioden: 0–1 (6.10) Thomas Vanek 12 (Brian Campbell, Ales Kotalik), 1–1 (9.20) Marian Hossa 15 (-).

Andra perioden: 2–1 (6.45) Pascal Dupuis 8 (-).

Tredje perioden: 3–1 (1.37) Colin Stuart 2 (-), 4–1 (5.14) Marian Hossa 16 (Eric Perrin, Colin Stuart), 4–2 (9.34) Clarke MacArthur 4 (Jason Pominville, Jochen Hecht), 5–2 (19.45) Ilya Kovalchuk 34 (Todd White) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 30–39 (11–10, 12–15, 7–14).

Utvisningar, Atlanta: 5 x 2 min. Buffalo: 1 x 2 min.

Henrik Tallinder, b, Buffalo 0, 0, 1, 2, -1, 14.50

Matchen: Målvakten Johan Hedberg storspelade när Atlanta Trashers besegrade Buffalo Sabres hemma i Philips Arena. Svensken räddade 37 skott och var en av de stora anledningarna till segern. En annan var Marian Hossa, 28, som äntligen hittade målet igen och dessutom två gånger. Slovaken har haft en medioker period bakom sig med bara två mål på 14 matcher. På tal om mediokert så var det här Sabres sjätte raka förlust – den längsta förlustraden på nästan två år.

– Vi gör en hel del bra, men vi kan inte göra mål, sa lagkaptenen Jaroslav Spacek till AP.

Inför matchen låg lagen på delad tionde plats i Eastern Conference, men nu ryckte Trashers en aning.

Chicago–Detroit 1–3

(0–3, 1–0, 0–0)

Första perioden: 0–1 (0.50) Henrik Zetterberg 26 (Andreas Lilja, Jiri Hudler), 0–2 (14.06) Daniel Cleary 15 (Pavel Datsyuk, Brian Rafalski), 0–3 (19.51) Mikael Samuelsson 7 (Jiri Hudler, Nicklas Lidström) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–3 (19.51) Rene Bourque 4 (Tuomo Ruutu, Brent Seabrook).

Skott: 20–28 (7–7, 8–10, 5–11).

Utvisningar, Chicago: 2 x 2 min. Detroit: 2 x 2 min.

Johan Franzén, f, Detroit 0, 0, 1, 0, -1, 17.32

Matchen: Chicago Blackhawks kom till spel utan sju ordinarie spelare och det märktes hemma mot Detroit Red Wings. Red Wings var effektiva i den första perioden och kunde sedan mer eller mindre bevaka resten av matchen. Det var säsongens femte möte mellan de två klassiska lagen och det var första matchen som bottenlaget Blackhawks förlorade mot NHL:s särklassiga topplag.

– Vi spelade igår och det här kunde ha varit en match som varit svår att ladda för om det inte varit för det faktum att dom slagit oss fyra gånger, sa Red Wings coach Mike Babcock till AP.

Henrik Zetterberg gav bortalaget ledningen redan efter 50 sekunder. Det var Zätas 14:e mål på 25 möten med Blackhawks. Med nio sekunder kvar av den första perioden satte Mikael Samuelsson 3-0 i power play och uppförsbacken blev därefter för brant för Blackhawks. Hemmalaget föll för femte gången i rad och börjar tappa rejält i kampen om en slutspelsplats i Western Conference. Tomas Holmström, 34, missade sin åttonde raka match på grund av sitt skadade knä.