Matchfakta 1/3

New Jersey–Washington 0–4 (0–0, 0–1, 0–3)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-01

Andra perioden: 0–1 (11.27) Mike Green (Alexander Semin, Sergei Fedorov), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 0–2 (00.43) Viktor Kozlov (Alex Ovetjkin, Nicklas Bäckström), 0–3 (8.59) Alexander Semin (Tom Poti, Nicklas Bäckstrom), spel fem mot fyra 0–4 (17.05) Donald Brashear (Matt Bradley, Tom Poti).

Skott: 18–29 (6–4, 10–12, 2–13)

Utvisningar, New Jersey: 3x2 min. Washington: 3x2 min.

Publik: 16,580 (i Prudential Center)

Målvakter: New Jersey: Martin Brodeur 86,20 %, 60.00 istid. Washington: Cristobal Huet: 100 %, istid: 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Johnny Oduya, b, New Jersey, ingen uppgift

Nicklas Bäckstrom, f, Washington, ingen uppgift

Matchen: Förre Montreal Canadiens-målvakten Cristobal Huet fick en utomordentlig start i Washington när han höll nollan mot New Jersey.

Nicklas Bäckstrom hade en stor del i Capitals seger och svensken spelade fram till Viktor Kozlov och Alexander Semins 2–0 och 3–0 tidigt i tredje perioden.

Segern var Washingtons andra raka och laget fortsätter att kämpa sig uppåt mot en slutspelsplats.

Buffalo–Montreal 2–6 (0–2, 1–2, 1–2)

Första perioden: 0–1 (1.24) Tomas Plekanec 22 (Alexei Kovalev, Roman Hamrlik), spel fem mot fyra, 0–2 (10.15) Mark Streit 11 (Mikhail Grabovski, Michael Ryder),

Andra perioden: 1–2 (3.56) Thomas Vanek 27 (Jason Pominville, Derek Roy), spel fem mot fyra, 1–3 (5.34) Tomas Plekanec 23 (Alexei Kovalev, Mark Streit), spel fem mot fyra, 1–4 (16.50) Tomas Plekanec 24 (Mark Streit, Alexei Kovalev), spel fem mot fyra.

Tredje perioden:1–5 (2.39) Andrei Kostitsyn 19 (Alexei Kovalev, Tomas Plekanec), 2–5 (11.03) Tim Connolly 7 (Thomas Vanek, Derek Roy), spel fem mot fyra, 2–6 (17.32) Sergei Kostitsyn 8 (Mikhail Grabovski).

Skott: 33–33 (7–12, 13–11, 13–10)

Publik: 18,690 (i HSBC Arena)

Målvakter: Buffalo: Ryan Miller 81,81%, 60.00 istid. Montreal: Carey Price 93,94%, istid 60.00.

Henrik Tallinder, 0, 0, 0, 0, –2, 21.49

Matchen: Det var en stor afton för Tomas Plekanec i mötet med Buffalo.

Montreal-forwarden noterade karriärens första hattrick 6–2-mötet. Även Alex Kovalev gjorde en lyckad match och stannade på fyra assists.

Montreals målvakt Carey Price stoppade 31 av 33 skott men kunde även njuta av lagets offensiv.

– Vårt power play är verkligen bra just nu, sa Price.

Detroit–San Jose 2–3 (0–1, 1–1, 1–1)

Första perioden: 0-1 (1.40) Joe Pavelski 14 (Patrick Rissmiller).

Andra perioden: 0-2 (0.52) Devin Setoguchi 10 (Patrick Marleau, Christian Ehrhoff), 1-2 (2.26) Henrik Zetterberg 36 (Niklas Kronwall, Pavel Datsyuk), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-3 (9.17) Devin Setoguchi 11 (Craig Rivet, Patrick Marleau), spel fem mot fyra), 2-3 (12.53) Mikael Samuelsson 10 (Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall), spel fem mot fyra.

Skott: 22–22 (7–6, 6–10, 9–6)

Utvisningar, Detroit: 3x2 min. San Jose: 4x2 min.

Publik: 20 066 (i Joe Louis Arena)

Målvakter: Detroit: Dominik Hasek 86,36 %, 58.55 istid. San Jose: Evgeni Nabokov 90,91 %, 60.00 istid .

Jonathan Ericsson b, Detroit, 0, 0, 0, 2, -1, 11.53

Matchen: Detroit är skadedrabbat och i kväll åkte laget på en svidande förlust i hemmamötet med San Jose Sharks.

Joe Pavelski inledde målskyttet snabbt och effektivt redan efter ett par minuter i första perioden.

Efter det reste sig aldrig Red Wings, bortsett från en viss ljusglimt från ett par svenskar.

Henrik Zetterberg reducerade till 1-2 i mittperioden efter pass från Niklas Kronwall.

Sju minuter före tredje perioden var slut rakade Mikael Samuelsson in sitt tionde mål för säsongen efter förarbete från ”Zäta” och Kronwall.

Red Wings har fem raka utan seger.

Florida–Minnesota 2–3 (0–1, 1–2, 1–0)

Första perioden: 0-1 (9.43) Mikko Koivu 9 (Marian Gaborik, Pavol Demitra).

Andra perioden: 1-1 (5.34) Steve Montador 7 (Gregory Campbell, Cory Murphy), 1-2 (7.54) Stephane Veilleux 7 (Brent Burns), 1-3 (10.32) Brent Burns 11 (Brian Rolston, Pierre-Marc Bouchard), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-3 (6.02) Nathan Horton 21 (David Booth, Cory Murphy), spel fem mot fyra.

Skott: 34-25 (10-10, 8-9, 16-6)

Utvisningar, Florida: 4x2 min, 1x10 min. Minnesota: 4x2 min.

Publik: 16 927 (i BankAtlantic Center)

Målvakter: Florida: Tomas Vokoun 88 %, 58.48 istid. Minnesota: Niklas Bäckstrom 94,11 %, 60.00 istid .

Magnus Johansson, b, Florida, 0, 0, 0, 2, 0, 16.31

Kim Johnsson, b, Minnesota, 0, 0, 0, 0, 0, 23.27

Matchen: Trots 34-25 i skott var det Minnesota som reste hem med tre poäng.

Brent Burns bäddade för segern när han först spelade fram till Stephane Veilleux som satte 1–2. Sedan rakade Burns själv in 1-3 i en match där Minnesotas målvakt Niklas Bäckström storspelade.

Tampa Bay–Toronto 3–2 (1–0, 1–0, 0–2, 1-0)

Första perioden: 1-0 (8.51) Michel Ouellet 10 (Jeff Halpern, Dan Boyle).

Andra perioden: 2-0- (12.13) Alexandre Picard 1 (Dan Boyle, Vincent Lecavalier), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-1 (0.27) Alexander Steen 12 (Mats Sundin, Tomas Kaberle), 2-2 (11.29) Jason Blake 12 (Ian White).

Förlängning: 3-2 (2.02) Dan Boyle 4 V(incent Lecavalier, Jussi Jokinen)

Skott: 27-25 (5-5, 13-5, 6-5, 3-0)

Utvisningar, Tampa Bay: 3x2 min, 1x5 min, Toronto: 5x2 min, 1x5 min, 1x1

Publik: 20 64, St. Pete Times Forum

Målvakter: Tampa Bay: Mike Smith92 %, 61.58 istid. Toronto: Vesa Toskela 88,89 %, 6158 istid .

Mats Sundin, f, Toronto, 0, 1, 3, 10, 1, 22.44.

Alexander Steen, 1, 0, 5, 0, 1, 20.14

Matchen: Mats Sundin spelade fram till Alexander Steens 2-1-reducering tidigt i tredje perioden.

Maple Leafs var på väg in i matchen och det var logiskt att laget sedan kvitterade genom Jason Blake.

Men det blev bara en poäng för slutspelsjagande Toronto.

I sudden death petade Dan Boyle in segermålet för Tampa Bay.

Anaheim–Calgary 3–1 (2–0, 0–1,1–0)

Första perioden: 1-0 (0.35) Mathieu Schneider 9 (Corey Perry, Todd Bertuzzi), 2-0 (13.58) Scott Niedermayer 5 Ryan Getzlaf, Mathieu Schneider

Andra perioden: 2-1 (7.09) Dion Phaneuf 14 (Jarome Iginla, Daymond Langkow), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-1 (19.08) Teemu Selanne (Chris Kunitz, Scott Niedermayer).

Skott: 25-23 (11-8, 6-8, 8-7)

Utvisningar, Anaheim: 8x2 min, 2x5 min, 1x10 min. Calgary: 11x2 min, 2x5 min, 1x10 min.

Publik: 17,174 (i Honda Center)

Målvakter: Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 95,65 %, 59.59 istid. Calgary: Curtis Joseph 92,85 %, 39.56 istid, Miikka Kiprusoff 81,81 %. 20.00 istid.

Samuel Påhlsson, f, Anaheim, 0, 0, 3, 0, 0, 21.58

Anders Eriksson, b, Calgary, 0, 0, 1, 2, 0, 15.27

Kristian Huselius, f, Calgary, 0, 0, 3, 6, 0, 16.38

Vancouver– Columbus 2–3 (1–0, 1–0, 0–2, 0-1)

Första perioden: 1-0 (12.38) Ryan Shannon (Trevor Linden, Taylor Pyatt).

Andra perioden: 2-0 (10.58) Sami Salo (Mattias Öhlund)

Tredje perioden: 2-1(5.18) Andrew Murray (Dick Tarnstrom, Rick Nash), 2-2 (6.27) Rick Nash (utan assist).

Förlängning: 2-3 (1.07) Jason Chimera (Nikolai Zherdev, Dick Tärnström).

Skott: 23-33 (7-9, 8-12, 8-11, 0-1)

Utvisningar, Vancouver: 5 x 2 min, 2 x 5 min. Columbus: 4 x 2, 2 x 5 min.

Publik: 18 630 (i General Motors)

Målvakter: Vancouver: Robert Luongo 90,91 %, 60.58 istid. Columbus: Pascal Leclaire 91,30 %, 61.07 istid .