Matchfakta 17/2

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-17

New York Rangers-San Jose 3-1 (1–1, 1–0, 1–0)

Första perioden: 0-1 (3.31) Jonathan Cheechoo 15 (Joe Thornton, Milan Michalek), 1–1 (11.34) Ryan Callahan 4 (Chris Drury, Brendan Shanahan).

Andra perioden: 2-1 (5.44) Chris Drury 19 (Scott Gomez, Martin Straka), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–1 (19.58) Ryan Callahan 5 (Martin Straka, Fedor Tyutin), spel fem mot sex.

Skott: 30–33 (9–12, 7–11, 12–9)

Utvisningar, San Jose: 3x2 min. New York Rangers: 1x2 min.

Publik: 18 200 (i Madison Square Garden).

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 93,75 %, istid 58.58 New York Rangers: Henrik Lundqvist 96,66 %, istid 59.52.

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Henrik Lundqvist mv, New York Rangers – se ovan.

Matchen:

Henrik Lundqvist fick en jobbig start i segermatchen (2–1) mot San Jose Sharks i Madison Square Garden. Sharks-forwarden tillika Sverige-bekante Jonathan Cheechoo fick turligt in ledningsmålet efter att Henke råkat slå in pucken med klubbskaftet. Efter den missen spikade han igen kassen och motade totalt 29 skott.

Chris Drury gjorde en bra match och låg bakom segern med ett mål och en assist. Ryan Callahan fick pucken serverat på silverfat av Drury och kunde enkelt slå in kvitteringen. Sedan svarade Drury för en mäkta projektil tidigt i mittperioden i power play och Rangers hade vänt.

Henke sattes på rejäla prov i slutperioden, men var efter målvaktstavlan omutlig. I stället rakakade Ryan Callahan in sitt andra mål för kvällen i tom bur.

Någon som har det tyngre är storstjärnan Jaromir Jagr. Tjecken har spelat tio matcher utan att få in pucken i nät. Mot San Jose hade veteranen flera heta chanser, men den här gången var det Evgeni Nabokov i Sharks-målet som såg till att måltorkan fortsätter.

För Rangers del innebar segern den åttonde på tolv matcher och andra raka.

Colorado–Chicago 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (4.48) James Wisniewski 7 (Patrick Kane, Jonathan Toews) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–2 (2.53) Martin Havlat 8 (James Wisniewski, Cameron Barker).

Tredje perioden: 1–2 (17.35) Jaroslav Hlinka 7 (Cody McLeod, Scott Hannan)

Skott: 22–27 (11–9, 3–10, 8–8)

Utvisningar, Colorado: 4x2 min, 1x5 min. Chicago: 8x2 min, 1x5 min.

Publik: 21 715 (i United Center).

Målvakter: Colorado: Jose Theodore, 92,59 %, istid 58.16 Chicago: Patrick Lalime, 95,45 %, 60.00 istid

Inga svenskar på isen.

Matchen:

Chicago Blackhawks-backen James Wisniewski låg bakom segern med ett mål och en assist i mötet med Colorado.

23-åringen har ett fint facit mot Avalanche med fyra poäng på lika många matcher. Wisniewski är för övrigt i fin form och har noterat sex poäng på de fyra senaste matcherna.

Efter en fin insats även av Blackhawks-målvakten Patrick Lalime stod det 0–2 inför tredje perioden.

Drygt två minuter före slutet reducerade Colorade genom Jaroslav Hlinka, men närmare kom man inte.

Chicago har nu tre raka segrar.

Detroit–Dallas 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)

Tredje perioden: 0–1 (3.13) Niklas Hagman 21 (Jere Lehtinen, Nicklas Grossman).

Skott: 27–31 (11–9, 6–12, 10–10)

Utvisningar, Detroit: 8x2 min. Dallas: 8x2 min.

Publik: 18 584 (i American Airlines Center).

Målvakter: Detroit: Jimmy Howard 96,77 %, 58.48 istid . Dallas: Marty Turco 100 %, istid 59.04.