Publicerad 2013-03-11

Stoppade samtliga straffar

Två svenska målvakter var i elden i natt:

Johan Hedberg blev straffhjälte för New Jersey.

Jacob Markström fick åter släppa in ett tidigt mål och inkassera en ny Florida-förlust.

Hedberg först.

Hans Devils hade 2–0 tidigt i matchen, men Winnipeg Jets kom tillbaka och fixade en kvittering innan den andra perioden var över.

Sedan följde 25 mållösa minuter och matchen avgjordes på straffar.

Där var Hedberg omutlig. Han tog i tur och ordning Blake Wheelers, Evander Kanes och Andrew Ladds straffar.

Totalt blev det 23 stoppade puckar plus de tre straffarna för veterankeepern som därmed noterades för säsongens fjärde vinst.

”Saker har inte gått min väg”

Framför allt var det ett par räddningar i förlängningen som fastnade på näthinnan. Med sex sekunder kvar sköt Evander Kane ett skott som styrdes via Devilsbacken Bryce Salvador, men svensken fick pucken rakt plockhandsken.

– Det var en studs jag behöver för att komma på rätt spår igen. Saker och ting har inte gått min väg alltför mycket, men denna tar jag gärna med mig, sa Hedberg enligt nhl.com.

”En sensationell tripp”

Florida Panthers målvakt Jacob Markström har haft tre raka matcher med olyckliga inledningar.

I natt släppte 23-åringen in Montreal-forwarden David Desharnais dragskott efter blott 1.46 av den första perioden. Och 0–2 kom efter 8.42 då Michael Ryder styrde in ett backskott i power play.

Canadiens, som toppar den östra konferensen, vann till slut med 5–2 och avslutade en i det närmaste perfekt bortaturné som resulterade i åtta poäng på fem matcher.

– En sensationell tripp. Och jag gillar verkligen hur vi dominerade matchen i kväll. Vi spelade i vårt eget tempo från början till slut, sa Montreals coach Michel Therrien.