Oskarshamns jätteryck sänkte Karlskoga

Uppdaterad 2013-03-06 | Publicerad 2013-03-05

Fyra mål i powerplay avgjorde

Oskarshamn var näst sämst i allsvenskan på powerplay.

När förkvalserien inleddes gjorde man fyra raka mål i spelformen och sänkte Karlskoga.

– Det är kanske för att vi slutat prata om det som det fungerar, säger lagkaptenen Stefan Öhman till Sportbladets tv-kanal S24.

Det var full fart från början i Oskarshamn, trots att matchen sköts upp en halvtimme på grund av ett strömavbrott. Redan efter 7.40 i första perioden stod matchen 2-2. Det stod sig perioden ut innan ett ruggigt effektivt Oskarshamn kunde göra det avgörande rycket i andra perioden. På tio minuter gick hemmalaget fram till 6-2 efter bland annat tre raka powerplaymål. Faktum är att på Oskarshamns fyra första powerplaytillfälle så gjorde hemmalaget fyra mål.

En skön förändring för smålänningarna som hade blygsamma 13,89 procent i powerplayeffektivitet i grundserien.

"Ler från öra till öra"

– Det är en jättefin period från vår sida. Vi har haft problem med powerplay den här säsongen, nu har vi pratat om att nollställa räkneverket inför det här. Nu får vi mål direkt och jag ser hur grabbarna ler från öra till öra, säger tränare Fredrik Söderström till Sportbladets tv-kanal S24.

"Pissmatch"

Karlskoga tog sig upp till 4-6-underläge innan Giullio Scandella kunde sätta avgörande 7-4 i mitten av tredje perioden.

– Vi hade farten, speciellt i de två första perioderna, då är det vår fart som avgör, säger Stefan Öhman.

Karlskogas Martin Thelander var lite mer kärnfull när han skulle sammanfatta händelsen.