Trenden håller i sig – AIK ännu utan seger

Publicerad 2012-09-25

Fyra backmål av HV71 förhindrade ett trendbrott för AIK.

Förlustsviten förlängdes till fem raka när stockholmarna förlorade bortamatchen mot HV71 med 3–5.

Det låg tidigt i luften. Ett aggressivt och intensivt spelande HV71 slog på tisdagskvällen till redan efter tre och en halv minut. Backen Daniel Fernholm satte dit sitt andra mål för säsongen då hans stenhårda skott tryckte sig in under armen på AIK:s 19-åriga målvakt Niklas Lundström.

Därmed talade allt för en komfortabel tisdagskväll för Jönköpingslaget,och man fortsatte att bosätta sig i AIK:s zon.

Borde tagit puckarna

Men via en spelvändning, snabba händer och ett halvdant ingripande av HV-målvakten Gustaf Wesslau kvitterade AIK genom centern Oscar Steen. 1–1 och stockholmarna hade vittring på den efterlängtade segern. Den tidigare passiviteten bytts mot intensitet och bland andra Victor Ahlström, Broc Little och Nicklas Jensen var flertalet gånger nära att fixa ett ledningsmål till gästerna.

– Vi var bättre i två perioder. I andra var jag så jäkla dålig, jag borde tagit puckarna, sade AIK:s målvakt Niklas Lundström.

Andra perioden alltså ett magplask för AIK. Trots att man tog med sig det fina spelet in i mellanakten så visade det sig vilka som ligger i toppen och vilka som är i botten av tabellen.

Elias Fälth och David Petrasek gjorde två snabba mål i början på perioden, och när sedan Mattias Karlsson utökade till 4–1, HV71:s fjärde backmål för kvällen, kändes det tungt för AIK.

– I början på andra fick vi en riktig smäll och då var uppförsbacken lång. Vi hade några olycksaliga minuter där, sade en uppgiven AIK-tränare Per-Erik Johnsson.

Jensen tvåmålsskytt

Men hoppet tändes. AIK reducerade innan perioden var slut genom Nicklas Jensen. Men lågan släcktes ännu en gång. HV71:s talangfulle forward Jesper Fasth satte 5–2 redan i sista periodens första minut,och trots ännu en reducering av Niclas Jensen kom inte AIK närmare.

AIK:s nederlag med 3–5 i Jönköping betyder därmed att laget har fem raka förluster. Och Per-Erik Johnsson såg efter matchen inte mycket ljus i den hittills väldigt mörka tunneln.

– Det är ingen som tycker att det är bra med fem förluster. Varken någon av oss, någon av dem utifrån eller folket inom AIK.

– Jag vet inte. Men med den inställningen vi har så finns det en del möjligheter att ändra på det här.