AIK överkörda av LHC

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-15

”De var smartare”

AIK var tillbaka i hockeyns finrum för första gången på åtta år.

Detta fick de göra med en rejäl överkörning från Linköping som vann med klara 5–1 på Hovet.

– De spelade smartare än oss, konstaterar tränare Roger Melin i Canal Plus.

VAR MED I DREAM TEAM - LÄMNA IN DITT LAG HÄR.

AIK gjorde comeback i Sveriges högsta hockeyliga efter ett åtta år långt uppehåll.

De mötte fjolårets semifinalister Linköping och fick kämpa i första perioden, men stod emot bra.

I den sista sekunden satte dock Magnus Johansson 1–0 till Linköping.

Tidig kvittering

AIK svarade med en snabb kvittering efter 44 sekunder i den andra perioden genom Richard Gynge som styrde in ett backskott.

Linköping tog dock tillbaka ledningen åtta minuter in på perioden när Magnus Johansson återigen drog till från blå, pucken styrdes sedan in via Pontus Petterström.

Inför den sista perioden hade Linköping därmed en 2–1-ledning.

– Jätteskönt att göra mål såklart, men synd att vi släppte till ett mål bakåt. Vi har blivit lite stirriga i egen zon, men det är inte orken som tryter. Vi kommer tillbaka i tredje perioden, sade AIK:s målskytt Gynge efter den andra perioden.

Tappade orken helt

Men AIK kom inte tillbaka i tredje, tvärtom. Luften gick ur dem helt och Linköping kunde dra ifrån ordentligt.

3–1 kom 2.56 när Niclas Hävelid drog till med en riktig genomskärare fram till nyförvärvet Matt Murley som satte pucken mellan benen på AIK-målvakten Christopher Heino-Lindberg.

10.46 kom 4–1. Jari Tolsa fångade upp en retur som Heino-Lindberg släppte.

”Måste bli smartare”

Matchen var redan punkterad men 5–1 skulle hinna komma innan matchens slut. Martin Laumann Ylven satte pucken i nättaket och fastställde slutresultatet.

– De offrade sig mer än oss. Och vi måste kunna spela smartare i vissa lägen, analyserar tränare Roger Melin efter matchen i Canal Plus.