”Ville bara se
till att jag satte den”

HV 71 är oslagbara i sudden death.

Jönköpingslaget tog sjätte raka övertidssegern i slutspelet efter att Jukka Voutilainen sänkt Djurgården.

– Målvakten var inte där så jag ville bara se till att jag satte den, säger matchvinnare.

Det blev en riktig rysare i Globen.

Precis som i den andra SM-finalen gick den tredje till sudden death.

Johan Lindström hade missat öppet mål och Marcus Krüger prickat stolpen.

Men båda Stefan Liv och Gustaf Wesslau spikade igen i de två första perioderna.

Ölvestad kvitterade

I den tredje kom målen.

Mattias Tedenby hade haft ett jätteläge att ge HV ledningen minuter tidigare, men Wesslau stod i vägen.

15.13 in i den sista perioden fick han chansen igen.

Wesslau gjorde återigen en jätteräddning på Oscar Sundhs friläge, men blev liggande på isen och efter flera returer kunde Tedenby lyfta in 1-0.

Efter målet började publiken kasta in saker på isen och matchen avbröts för en stund.

Hardy Nilsson valde då att placera Wesslau på bänken med 2.37 kvar av matchen.

Djurgården tryckte på och HV fick Johan Davidsson utvisad.

Med 55 sekunder kvar tryckte Jimmie Ölvestad in kvitteringen. HV kom sedan undan med andan i halsen när Kristofer Ottosson styrde pucken i stolpen med fem sekunder kvar.

Voutilainen avgjorde

I sudden death var det dock HV 71 som var starkast.

Djurgården hade haft chansen i två power play. I det andra hade Stefan Liv räddat HV med en makalös sidledsförflyttning på Tim Erikssons avslut.

Men med två minuter och 26 sekunder kvar av den första förlängningsperioden avgjorde Jukka Voutilainen när han fick öppet mål och HV tog sjätte raka övertidssegern i slutspelet.

– Nu ska vi njuta av det här ett tag, säger matchhjälten till Kanal 5.