Han värvades med en uppgift.

Att ta Skellefteå upp i elitserien.

I går visade Magnus Wernblom vägen mot Hammarby.

- Skönt att få avgöra, säger Wernblom.

Blickar uppåt Magnus Wernblom slog in 4-3-målet och gav Skellefteå andra raka segern i superallsvenskan.

Inför säsongen chockade Magnus Wernblom hela hockey-Sverige med att lämna sitt Modo för spel i allsvenska Skellefteå.

Tanken var att den tuffe forwarden skulle ta västerbottningarna tillbaka till elitserien.

Laget, som blev svenska mästare 1978, tog sig behagligt genom allsvenskan och inledde superallsvenskan med en 1-0-seger mot Nyköping.

Wernblom klev fram

I går stod Hammarby i Johanneshov på dagordningen.

Hemmalaget tog ledningen efter halva första perioden genom NHL-förstärkningen Taylor Pyatt.

Lagen följdes sedan åt upp fram till 3-3.

Det var också ställningen med 27 sekunder kvar att spela.

Då klev Magnus Wernblom fram.

3-4 bakom Hammarbys Mattias Öhrling, inlånad från Uppsala eftersom ordinarie målvakten Christopher Heino-Lindberg kom tillbaka från JVM med en axelskada.

- Det var skönt att få avgöra. Tomi Hirvonen slängde in pucken framför mål och då var det bara för mig att sätta dit den, säger Wernblom.

Rättvis seger

Skellefteå dominerade och segern var rättvis. Redan i andra perioden borde de avgjort matchen, men klarade bara av att få in en puck bakom Bajens målvakt.

- Sett över hela matchen tycker jag att vi var bättre än Hammarby. Men det satt hårt inne, säger Wernblom.

Nu har Skellefteå tagit maximala sex poäng på de inledande matcherna i superallsvenskan. Skellefteå är också en av förhandsfavoriterna till att gå vidare till kvalserien.

- Målet är att nå elitserien. Det satte vi innan säsongen började och jag ser ingen anledning att ändra på det. Vi kör på och sedan får vi se hur det slutar, säger Wernblom.

Söderberg skadad

Wernblom överglänstes dock i går av Marcus Kristoffersson, utlånad till Skellefteå från Djurgården.

Men segerruset grusades en aning eftersom Anders Söderberg, nyförvärvet från Modo, fick ett skott i ansiktet. Han fördes till Södersjukhuset, där han tvingades stanna över natten.

- Troligtvis rör det sig om en fraktur på käk- eller okbenet, säger Skellefteås massör Rolf Nilsson till Norra Västerbottens nätupplaga.