LINKÖPING. I första perioden gör han sitt livs hockeytabbe.

Men i sudden death spelar Calle Gunnarsson mästerligt fram till segermålet.

–?Det här var jag skyldig laget, säger Linköpings back.

Calle – mellan förtvivlan och hopp.

I slutet av första perioden skulle Calle Gunnarsson åka in med pucken i offensiv zon. Men:

–Pucken studsade över klubban. Jag hade en del snö på den, men det är absolut inget som jag kan skylla på.

Till sist letade sig pucken fram till frie Tomi Kallio som tryckte in 2–1 till Frölunda via stolpen.

–Måste vara min värsta tabbe hittills i karriären, åtminstone i elitserien, säger Gunnarsson.

”Jag jublade mest”

16 minuter in i andra perioden gjorde Kim Staal 2–2 i spel fem mot fyra.

–?Vi hade ju en hel del chanser i den här matchen men lyckades inte sätta dit pucken, extra frustrerande för mig. Så jag jublade nog mest av alla när Kim sätter den.

Ännu lyckligare blev han två minuter in i sudden death. I ögonvrån såg LHC–backen att Niklas Persson var alldeles fri.

– Jag hade öppen gata. Men valde istället att passa och då sitter målvakten på arslet och Niklas slår in pucken i öppet mål, säger Calle och ler brett.

Senast Linköping tog två raka segrar var i december. Då besegrades Brynäs och HV71 efter två sudden death–avgöranden.