Övriga matcher

Västerås–Almtuna 3–2 (2–1, 1–1, 0–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-21

Västerås fick en smakstart på matchen mot Almtuna och fick chansen att spela fem mot tre redan efter 1.36. Hemmalaget tog vara på överläget och Sebastian Meijer, med elitserierutin bakom sig, rakade in ledningspucken bakom Almtunas målvakt Mark Owuya.

Matchen präglades mycket av mål i power play. Patrik Juhlin utökade till 2-0 efter 11.39, men sekunderna före paus slog gästernas Johan Jonsson turligt in reduceringen via en VIK-back och in bakom målvakten Mikael Bohman.

Efter halva matchen var spelad var det dags för en annan Johan – Andersson, att slå till. Kvitteringen var ett faktum i matchens enda mål i spel fem mot fem, när Andersson rakade in returen på Cristopher Dahléns skott.

Västerås vann matchen. Segerskytten Niklas Olausson prickade in 3-2 i tom kasse.

I tredje perioden var Almtuna nära att kvittera, men VIK höll undan och vann knappt.

Första perioden: 1–0 (1.44) Sebastian Meijer (Henrik Nordfeldt, Pär Arlbrandt) spel fem mot tre, 2–0 (11.39) Patrik Juhlin (Kalle Olsson, Matthias Holmstedt) spel fem mot fyra, 2–1 (19.16) Johan Jonsson (Andreas Paulsson, Mikael Aaro) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (11.16) Johan Andersson (Christopher Dahlén, Jonathan Persson), 3–2 (13.20) Niklas Olausson (Sebastian Meijer, Stefan Hellkvist) spel fem mot fyra.

Skott: 24–21 (6–5, 13–7, 5–9).

Utv, Västerås: 7x2. Almtuna: 9x2.

Domare: Thomas Forsström, Umeå.

Publik: 2 603.

Borås–Malmö 1–6 (0–1, 1–2, 0–3)

Malmö vann med förkrossande 8-0 senast. I kväll var det dags för säsongens första bortamatch mot ett Borås som föll i Uppsala i premiären.

Skåningarna var effektivare i avsluten och efter två perioder stod det 2-4 på resultattavlan men skotten var i Borås favör, 19-14. Trots detta var det inget snack om vilket lag som var det bättre. Nichlas Hardt slog till två gånger om i tredje perioden och fullbordade sitt hattrick.

20-årige danske landslagsmannen allra första mål för sin nya klubb.

Siffrorna skrevs till 1-6 och Malmö har full pott och 14 gjorda mål på de två inledande matcherna.

Noterbart: Henrik Karlsson har bara släppt in ett mål de två inledande matcherna för Redhawks.

Noterbart 2: Karlsson är ”bara” back up för skadade finländaren Jani Hurme.

Första perioden: 0–1 (13.33) Nichlas Hardt (Jonas Höglund) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–2 (10.20) Hampus Gustafsson (Nichlas Hardt), 0–3 (11.51) Marcus Paulsson (Fredrik Eriksson, Jesper Damgaard), 1–3 (16.57) David Ullström (Mattias Remstam).

Tredje perioden: 1–4 (7.27) Nichlas Hardt (Marcus Paulsson, Mathias Johansson), 1–5 (9.23) Nichlas Hardt (Jesper Damgaard, Mathias Johansson) spel fem mot fyra, 1–6 (17.47) Jesper Damgaard (Carl Söderberg, Nichlas Hardt) spel fem mot fyra.

Skott: 31–23 (7–6, 12–8, 12–9).

Utv, Borås: 9x2, 1x10. Malmö: 7x2, 1x10.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 1 503.

Växjö–Nybro 6–5 e str (2–2, 2–2, 1–1, 0–0, 1–0)

Stabil insats senast av Växjö som piskade AIK på bortais (5-1).

Mindre imponerande idag dock i mötet med Nybro. Men Nybro måste framhållas. Laget avlossade 42 skott och gjorde fem mål. Mindre lyckligt att man släppte in lika många baljor.

När halva matchen var spelad stod det 4-2 till Växjö efter bland annat två kvicka power play-mål av Daniel Åhsberg (3-2) i spel fem mot tre och Christian Jacobsson (4-2) i spel fem mot fyra.

Trots det lyckades gästerna forcera in två mål före pausvilan.

4-3 (13.52) Robert Kimby.

4-4 (15.36) Andreas Dahlberg.

Hemmalaget nosade efter tre poäng när Josh McNevin slog till i spel fem mot tre efter 13 minuters spel i tredje perioden.

Men helt otippat kvitterade Nybro omgående – i box play. Och det var poängmakaren Robert Kimby som återigen levererade.

I förlängningen var Nybro närmast en seger, men det var Växjö som drog längsta strået i säsongens första straffläggning. Daniel Åhsberg och Erik Lindhagen satte sina straffar.

Bonuspoängen till Växjö.

Första perioden: 1–0 (6.17) Robert Rosén (Christian Jacobsson, Josh MacNevin), 1–1 (9.39) Andreas Elofsson (Jarno Honkonen, Michael Irani) spel fem mot fyra, 1–2 (10.29) Andreas Dahlberg (Michael Irani), 2–2 (14.03) Josh MacNevin (David Lundbohm) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–2 (6.38) Daniel Åhsberg (Alexej Fashoutdinov, Viktor Fast) spel fem mot tre, 4–2 (7.26) Christian Jacobsson (Robert Rosén, Christian Magnusson) spel fem mot fyra, 4–3 (13.52) Robert Kimby (Olivier Bouchard), 4–4 (15.36) Andreas Dahlberg.

Tredje perioden: 5–4 (13.15) Josh MacNevin (Christian Magnusson) spel fem mot tre, 5–5 (14.42) Robert Kimby (Kevin Hecquefeuille) spel fyra mot fem.

Skott: 32–49 (14–14, 7–15, 8–13, 2–7, 1–0).

Utv, Växjö: 4x2. Nybro: 8x2, 1x5, 1 Matchstraff.

Domare: Mikael Noord, Arboga.

Publik: 2 721.

Mora–Bofors 5–1 (1–0, 1–0, 3–1)

Bofors fick en fin start på matchen när Björn Östlund överlistade Moras målvakt Robert Kristan och gjorde 1-0 – trodde nog alla. Men målet dömdes bort då medspelaren Johan Bülow åkt in i målet.

Strax därefter rakade i stället Tony Lagerström in periodens enda mål och det var 1-0 till Mora.

- Väldigt synd att vi fick vårt mål bortdömt. Speciellt som Mora strax efter tog ledningen. Det fanns ändå en hel del positivt, säger Bofors assisterande tränare Sam Hallam till nwt.se.

Lagerström var het i matchen. I inledningen av andra perioden styrde han in 2-0 på Greger Arturssons skott. Målvakten i Bofors, Fredrik ”Grizzly” Eriksson var chanslös.

Bofors spelade ändå bra och hade flera vassa chanser, men laget lyckades så långt inte spräcka nollan på Kristan.

Men det skulle komma. 2-1 av Andreas Sundin betydde kontakt, men hemmalaget var för starkt. Dalalaget drog sedan ifrån till en säker 5-1-seger och har full pott efter två spelade matcher.

Första perioden: 1–0 (12.07) Tony Lagerström (Eric Healey, Greger Artursson).

Andra perioden: 2–0 (2.07) Tony Lagerström (Greger Artursson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (4.02) Andreas Sundin (Björn Östlund), 3–1 (16.24) Markus Lilja (Tony Lagerström) spel fem mot fyra, 4–1 (17.56) Marcus Eriksson (Patrick Cedergren, Eric Healey), 5–1 (19.54) Greger Artursson (Daniel Viksten) spel fem mot fyra.

Skott: 27–34 (7–9, 11–13, 9–12).

Utv, Mora: 6x2. Bofors: 7x2.

Domare: Henrik Odsjö, Huddinge.

Publik: 2 049.

Sundsvall–Huddinge 6–3 (1–1, 4–0, 1–2)

Skön revansch för Sundsvall efter nederlaget hemma mot AIK i fredags. Trots att gästerna tog ledningen genom Victor Ahlström, vann Sundsvall kristallklart.

Mikael Brancalion kvitterade före pausvilan och i mittperioden gav hemmalaget sin publik valuta för entrépengen. Kanske var det retroaktivt med tanke på 0-4-förlusten senast. Laget gjorde nämligen fyra mål och dödade matchen. Mikael Brancalion gjorde i fjol tre mål på 45 matcher. 23-åringen svarade för tre mål i kväll och har redan, på tre matcher, tangerat sitt målrekord i allsvenskan.

I matchens slutminuter slog Huddinge till snabbt två gånger om, men 5-3 var inte tillräckligt.

Sundsvall utökade och fastställde resultatet till 6-3.

Första perioden: 0–1 (10.42) Victor Ahlström (Jesper Andersson, Billie Blomberg), 1–1 (11.23) Mikael Brancalion (Nicklas Johansson).

Andra perioden: 2–1 (2.48) Niklas Granberg (Stefan Andersson, Niklas Bröms), 3–1 (5.27) Nicklas Johansson (Niklas Öhman, Stefan Andersson) spel fem mot tre, 4–1 (7.49) Mikael Brancalion (Fredrik Mannström, Stefan Svanbom), 5–1 (12.36) Mikael Brancalion (Niklas Johansson, Fredrik Mannström).

Tredje perioden: 5–2 (15.28) Victor Ahlström (Oscar Ahlström) spel fem mot fyra, 5–3 (15.41) Jesper Andersson (Fredric Andersson), 6–3 (18.50) Nicklas Johansson (Niklas Bröms).

Skott: 38–30 (15–10, 19–6, 4–14).

Utv, Sundsvall: 4x2. Huddinge: 4x2.

Domare: Pierre Schilken, Luleå.

Publik: 675.

Troja/Ljungby–Mariestad 4–5 (1–0, 3–3, 0–1, 0–1)

En intressant match mellan båda nykomlingarna. Bägge lagen var givetvis rejält hungriga efter en trepoängare.

Mötet lagen emellan blev en målrik tillställning. Oscar Andersson gav hemmalaget ledningen med första periodens enda mål i power play.

Mittakten bjöds på hela sex mål. Troja drog ifrån rejält och efter 11.05 slog Olof Mårs in 4-1 i power play. Men Mariestad gav inte upp utan kämpade till sig två reduceringar före pausvilan. 4-3 i mål men hela 31-13 i skott inför slutronden var något som Mariestad givetvis var mest nöjt med.

Och gästerna skulle fortsätta ha marginalerna med sig. I slutet av matchen plockade laget ut målvakten – och kvitterade – endast tolv sekunder före slutet.

Det var som skrivet i sten att Mariestad även slog dit pucken i förlängningen. Martin Wallin blev segerskytt och såg till att Mariestad kammade hem första segern i allsvenskan.

Surt för Troja/Ljungby som var det spelförande lagt.

Första perioden: 1–0 (4.20) Oscar Andersson (Alexander Johansson, Patrik Kannerling) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (7.43) Mattias Åkesson (Thomas Augustsson, David Striz), 2–1 (8.19) Karl Helmersson (Joakim Nettelbladt, Christer Andersson), 3–1 (9.33) Daniel Karlsson (Mattias Nilsson, Patrik Kannerling), 4–1 (11.05) Olof Mårs (David Striz, Daniel Håkansson) spel fem mot fyra, 4–2 (11.16) Daniel Johansson (Joakim Nettelbladt, Kalle Hagström), 4–3 (15.05) Christoffer Ekholm (Daniel Johansson, Robert Medin) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–4 (19.48) Mikael Zettergren (Ronny Johansson, Joakim Nettelbladt).

Fjärde perioden: 4–5 (1:56) Martin Wallin (Mikael Zettergren, Christer Andersson).

Skott: 48–23 (16–6, 15–7, 17–9, 0–1).

Utv, Troja/Ljungby: 4x2, 1x10. Mariestad: 10x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 1 473.