Matchfakta 10/11

Oskarshamn–Malmö 4–1

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-10

Malmö åkte på en rejäl nit i Oskarshamn och samtidigt tvingas man lämna över andraplatsen till Växjö.

Hemmalaget vann skotten med 36–17 och imponerade när man tog första segern efter tre raka nederlag.

Detta trots en bra start av Malmö med ett ledningsmål redan efter en minuts spel.

Mattias Tedenby kvitterade till 1–1 efter 14.32 och i mittperioden slog Jonas Lennartsson in ledningspucken bakom Malmö-målvakten Henrik Karlsson.

I slutperioden var det gästerna som var tvungna att styra spelet i jakten på en kvittering. Men IKO stod upp bra och skapade mer. Eetu Qvists 3–1 tre minuter före slutet var avgörande.

Ragnar Karlsson gjorde 4–1 i tom bur i slutsekunderna.

Borås–Almtuna 3–0

Borås ledde med 1–0 efter en jämn förstaperiod mot Almtuna. Målet inprickat av Peter Kristiansson efter 6.21.

Strax därefter hade Almtunas Linus Stensson bränt ett friläge och man hade även ett dåligt power play, och kvitteringen uteblev.

Istället svarade Borås rutinerade forward Mattias Remstam för 2–0 med ett rappt skott i nättaket i början av andra perioden.

Uppsalalaget spelade för omständigt och såg ut att lida av dåligt självförtroende. Pucken gick runt för mycket innan man kom till avslut, och när de verkligen fick chansen i power play i slutet av matchen hände ingenting.

Borås spelade smart och försvarade sin ledning.

Mikael Hultqvist slog spiken i kistan när han slog in 3–0 i tom kasse i slutsekunderna.

Västerås–Nybro 5–2

I en jämn period var det Västerås som lyckade gå till pausvila med en 2–0-ledning.

Niklas Olaussons fullträff var turlig. Forwarden hade pucken bakom förlängda mållinjen och slog in den framför mål, och via en Nybro-spelare studsade pucken förbi målvakten Henrik Tojkander.

Nybro spelade fem mot tre i nästan två minuter utan att få hål på hemmalaget.

I slutminuterna utökade istället Fredrik Johansson på till 2–0 från slottet.

En mindre målexplosion uppenbarade sig i mittperioden. Robert Kimby reducerade med ett fladderskott som hittade nätet bakom VIK-målvakten Johan Thalberg.

Stefan Hellkvist gjorde sedan 3–1 innan Nybro återigen reducerade. Den här gången var det Andreas Elofsson som inte gjorde något misstag när han skrinnade sig fri med målvakten.

I tredje perioden var VIK för starkt. Med två power play-mål avgjordes tillställningen och matchen slutade 5–2.

Växjö–AIK 2–1

Tabelltrean visar att man vill stanna kvar i toppen av tabellen.

På måndagen stärkte laget sin position efter segern mot AIK (2–1).

AIK tog ledningen 14.14 in i första perioden genom Andreas Jungbeck.

Hemmalaget Växjö som bara förlorat tre matcher så här långt kom tillbaka och Daniel Åhsbergs kvittering en minut före pausvilan var givetvis psykologiskt viktig.

Det tog bara 19 sekunder av den andra perioden när Robert Rosén gav smålänningarna ledningen.

Solnalaget skapade sannerligen kvitteringschanser, men Växjös målvakt Christoffer Bengtsberg, som fyllde 19 år för en vecka sedan, imponerade i målet.

Två minuter från slutet plockade AIK ut målvakten Christopher Heino-Lindberg utan resultat.

Sundsvall–Mariestad 3–1

Sundsvall överraskar i allsvenskan.

Laget har efter måndagens seger mot Mariestad 28 poäng och kravlar sig upp på en play off-plats på samma poäng som Västerås. Dessutom har man en match mindre spelad och har bara två poäng till Mora på fjärdeplatsen.

Niklas Öhman gjorde det enda målet i första perioden, och i mittakten utökade Nicklas Johansson på till 2–0 i power play.

Mariestad skapade också chanser och fick utdelning fyra minuter före paus när Rickard Blom slog in reduceringspucken bakom Sundsvalls målvakt Joakim Lundström.

Men turen fanns inte riktigt vid deras sida. Bara sekunder senare klev Nicklas Johansson fram igen och stänkte in 3–1.