Bofors bröt trenden

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-09

Tog första bonuspoängen när man slog Björklöven

Bofors bröt den dystra bortatrenden.

Trots massiv hemmapress i mötet med Björklöven (2–3) plockade nästjumbon sina första poäng på bortaplan den här säsongen.

I förlängningen avgjorde Fredrik Höggren direkt och ordnade bonuspoängen.

Inför söndagens möte med Björklöven hade Karlskoga-laget förlorat samtliga åtta matcher på bortaplan och hade en dyster målskillnad på 5–31.

Nu är sviten bruten.

Trots att Umeålaget skapade fler målchanser var det gästerna som reste hem med två poäng.

Björklöven var det styrande laget och vann skotten i andra perioden med 19–5 och totalt 38–16.

Bofors målvakt Fredrik Eriksson spelade bra, motade 36 skott och lyckades bidra till sina första inspelade bortapoäng den här säsongen.

Björklöven gick upp till en 2–0-ledning i andra perioden. Erik Andersson ordnade 1–0 efter 3.05 och knappt tre minuter senare slog Jonnie Karlsson in utökningen.

Men gästerna kom ikapp. Fredrik Höggren reducerade före paus och gav Bofors hopp om poäng.

Tidigt i tredje perioden kvitterade Linus Persson, och trots att Björklöven hade mängder med målchanser var det 2–2 efter tre perioder.

Publiken hade knappt hunnit se pucken sättas i spel av domaren förrän avgörandet kom.

Fredrik Höggren blev stor matchvinnare med sina två mål. Den avslutande fullträffen slogs i nät bakom Björklöven-målvakten Mikael Zajkowski bara sju sekunder in i förlängningen.

Bofors petar ner Mariestad till den nästa sista platsen, men har å andra sidan två matcher mer spelade.

Man lär vinna fler matcher på bortais för att påbörja klättrandet i tabellen på allvar.