Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2011-01-02

Inget mål sedan 9:e oktober – gjorde tre mål i kväll

Utsedd till årets flopp – då svarade Fredrik Bremberg.

Han hade inte gjort mål sedan den 9 oktober.

Men när han i kväll mötte sitt gamla lag Djurgården blev det ett hattrick från Brembergs – som låg bakom 6–2-segern.

– Det behövs nog några såna här matcher, säger Bremberg.

Fredrik Bremberg värvades till HV71 inför denna säsong men har varit allt annat än lyckad.

Blott ett mål har det blivit för forwarden som stundtals placerats utanför de regerande mästarnas laguppställning.

I dagens Sportbladet utsågs Fredrik Bremberg dessutom till årets flopp i elitserien och han talade ut om sin situation i klubben.

I dag svarade han – mot sin gamla klubb.

– Det spelar ingen roll vilket lag, känns bra att det går åt rätt håll. Det är bara en match, men det är ju en början i alla fall, säger Bremberg till Canal Plus.

"Skönt med lugn och ro"

Efter åtta minuter gjorde han sitt första mål sedan den 9 oktober. Vid en spelvändning kom Bremberg loss, blev fri och satte pucken i krysset.

– Skönt att den satt så man får lite lugn och ro i huvudet i alla fall, säger Bremberg till Canal Plus.

Ett snyggt avslut som var Brembergs andra mål för säsongen och innebar att matchen blev kvitterad till 1–1.

Men han var inte nöjd där.

I andra perioden kom ytterligare två mål från Bremberg klubba.

Först fick han hjälp av Djurgårdsmålvakten Stefan Ridderwall som svarade för en dundertavla. Bremberg försökte få fast en långpass från Mikko Luoma, men lyckades bara peta på trissan vid offensiva blå. Pucken gled vidare mot Ridderwall som skulle rädda med benskyddet – men i stället smet den in under honom.

Kylig vid friläge

– Jag touchade bara, men såg att den gick in i mål. Man kan behöva såna ibland, det var kul.

Sedan gjorde Bremberg – med sitt tredje mål för matchen – 4–2.

Kamil Piros spelade fram Bremberg kom han fri och kyligt la in pucken mellan benen på Ridderwall.

En osannolik islossning med tanke på att Bremberg svarat för blott ett mål tidigare denna säsong. Kommer formen nu?

– Det behövs nog några såna här matcher men det är ändå bra att få lite positiv energi och känna lite pigghet. Och och att man slutar fundera för tillfället.

HV71 vann till slut matchen med 6–2 sedan Andreas Falk avslutat målskyttet med drygt tre minuter kvar.