Publicerad 2012-11-29

Ex-Frölundaiten bland de hetaste svenskarna i AHL

Carl Klingberg, var en kortare sejour i Timrå säsongen 2010-11.

NEW YORK. Carl Klingberg är en av de hetaste svenskarna i AHL just nu.

Den 21-årige göteborgaren gjorde sitt femte mål för säsongen när han St. John slog Adirondack i natt.

Carl Klingberg har kämpat envetet sedan han för två och ett halvt år sedan lämnade Frölunda för Nordamerika, främst i farmarligan.

Och nu verkar det som att slitet börjar ge resultat.

Den unge högerforwarden fanns återigen bland målskyttarna när formstarka St. John IceCaps – Winnipeg Jets AHL-lag – tog en uddamålsseger, 3-2, mot Philadelphias Adirondack.

Det var i ett powerplay i mitten av tredje perioden som Klingberg efter förspel av Derek Meech och Spencer Machacek prickade in 3-1.
Därmed var matchen avgjord.

Rob Bordson lyckades visserligen reducera fem minuter senare, efter förspel av svenske backen Erik Gustafsson, men närmare kom Phantoms inte.

Markström storspelade

San Antonio Rampage, bottenlaget i västra AHL-konferensen, tog en oväntad och mycket välbehövlig 4-2-seger borta mot Rochester – och ett av huvudskälen var Jacob Markströms spel mellan stolparna.