Dagens namn: Lennart, Leonard

Tredje raka segern för Skellefteå

Uppdaterad 2012-09-30 | Publicerad 2012-09-29

Det har varit en näst intill perfekt vecka för Skellefteå AIK. Under lördagseftermiddagen besegrade laget Färjestad 2–1 (0–0 1–0 1–1). Det var den tredje raka vinsten.

– Vi jobbar riktigt hårt för varandra, sade matchvinnaren Joakim Lindström.

Skellefteå AIK är en av säsongens stora förhandsfavoriter. Men efter segern mot Modo i den första omgången började det gå betydligt tyngre.

Laget fick till och med lämna isen mållösa två matcher i rad för tre omgångar sedan. Då var Joakim Lindström avstängd, men när han kom tillbaka in i laget har allting vänt.

Ett samband han inte själv vill peka på.

– Det där är tillfälligheter, sade han med ett leende och hyllade i stället laget.

– Vi är mer desperata och jobbar riktigt hårt. Då kommer målen också.

Två raka

Även Färjestad kom till Skellefteå Kraft Arena med två raka segrar och ett gott självförtroende. Den stora skillnaden i matchen var att Skellefteå var effektivare att ta vara på sina chanser.

– Tycker att vi blir bättre och bättre. Vi börjar hitta tillbaka till det spel vi ska spela, sade Lindström.

Framförallt i powerplay har laget blivit bättre. Och mot Färjestad kom Skellefteås båda mål med en gästande spelare i utvisningsbåset.

Joakim Lindström låg bakom Skellefteås båda mål. Han spelade som vanligt på backplats tillsammans med Bud Holloway i Skellefteå förstauppställning i powerplay.

– Jag trivs bra på den positionen. Har spelat där ett tag nu och det börjar känna bra.

Lindström två framspelningar innebär att skyttekungen har gjort poäng i tre raka matcher.

Sköt 40 skott

Melker Karlsson, som ser ut att få sitt stora genombrott den här säsongen, gjorde Skellefteås första mål. Det kom i andra perioden. Oscar Lindberg gjorde Skellefteås andra mål och gav laget en perfekt start på tredje perioden.

Färjestads back Magnus Nygren reducerade och gav Färjestad hopp. Men laget skapade inga riktigt heta lägen.

– Vi sköt över 40 skott mot mål och det är inte ofta man göra här uppe. Det som tar död på matchen för oss är att vi inte gör mål, sade Färjestads tränare Leif Carlsson.