Och Växjös prestigevärvning skadad

Jacob Blomqvist.

Förra helgen utklassade Leksand Timrå med hela 6–0.

När lagen drabbade samman i SCA-cupen i dag var det desto jämnare.

Efter en stark sistaperiod – och ett elegant solomål av Jacob Blomqvist – vann dalmasarna med 4–2.

Norrlänningarna började bäst och hade ledningen med både 1–0 och 2–1. Kanadensaren Ryan Russell kvitterade till 2–2 på en retur med mindre än två minuter kvar av den andra perioden.

Ett psykologiskt viktigt mål som gjorde att Leksand kom ut starkt i tredje. Och då var det egentligen inget snack.

Lagkaptenen Gabriel Karlsson – med två säsonger i Timrå bakom sig – stänkte upp en backhand i nättaket i början av perioden. Skicklige Jacob Blomqvist stod för matchens delikatess när han kroppsfintade bort två försvarare, fick ned målvakten och iskallt la pucken i tom kasse.

Matchen slutade 4–2 och var en rejäl scenförändring sett till mötet förra helgen när SHL-nykomlingarna vann med tennissiffror.

Ett juniorbetonat Modo hamnade i underläge mot Sundsvall tidigt i den första perioden. Då svarade man med att göra tre mål inom loppet av 77 (!) sekunder.

Därefter var man i total kontroll matchen ut och vann till slut med komfortabla 6–3.

– Jag är mycket nöjd med matchinledningen. Vi går ut och tar tag i händelserna och när Sundsvall tar ledningen så skruvar vi upp tempot ytterligare, säger Anders Forsberg till lagets hemsida.

Prestigevärvningen Colby Armstrong – med mängder av NHL-rutin – klev av isen när Växjö föll med uddamålet mot nykomlingen Örebro med 1–2.

Inte den hemmadebut han hade hoppats på, men här kommer lugnande besked:

– Det såg illa ut med Colby men det är inget allvarligt. Han är dag till dag med en underkroppsskada, säger tränaren Sam Hallam till Lakers hemsida.

Det blev ingen snabb revansch för AIK som förlorade mot regerande mästarna Skellefteå i går. I dag föll man med 3–6 mot finska Espoo Blues i Ritorps ishall. Målskyttar för hemmalaget blev Victor Ahlström, Esa Pirnes och Michael Lindqvist.