Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-01-14

Vände och vann mot LHC

Frölunda kom snabbt tillbaka efter bottennappet mot Brynäs.

I en bra och välspelad match besegrades Linköping med 4–3.

– Skönt att vi kunde komma tillbaka efter den senaste matchen och kriga oss till tre poäng mot Linköping, sade Frölundas tränare Ulf Dahlén.

Brynäs IF

Högt tempo, bra passningar och en jämn match. Frölunda och Linköping bjöd på bra underhållning i Scandinavium.

– Det blev en mycket bra hockeymatch med bra spel från båda lagens sida, sade Linköpings Slavomir Lener.

Tabelltvåan Linköping öppnade målskyttet i mitten av första perioden i ett powerplay. Jaroslav Hlinka sköt otagbart förbi Johan Holmqvist.

Snabb vändning

Frölunda behövde dock bara en minut och 21 sekunder för att vända och ta ledningen genom Christian Bäckman i powerplay och Peter Andersson som slog in en målvaktsretur i öppet mål.

Linköping satte högsta fart direkt från start i den andra perioden och kvitterade Frölundas ledning till 2–2 redan efter tre minuter och 19 sekunder.

Tomi Kallio såg dock till att Frölunda på nytt kunde ta ledningen när han i sjätte minuten lyfte in pucken bakom gamle klubbkamraten Fredrik Norrena.

Resten av mittperioden böljade spelet fram och tillbaka och lagen bytte chanser med varandra, men Norrena och Holmqvist spelade bra i varsitt mål.

– Vi gjorde en bra mittperiod och att vi hade ledningen inför sista perioden tycker jag var rättvist, sade Ulf Dahlén.

Avvaktande

I tredje perioden blev spelet lite mer avvaktande när Frölunda bevakade sin ledning och Linköping jagade kvittering. Frölunda fick en tuff start på sista perioden med två tidiga utvisningar, men kunde hålla tätt bakåt.

– Där gjorde Frölunda precis vad de behövde och kunde kontrollera vårt spel, sade Lener.

Fredrik Pettersson kunde dock definitivt avgöra matchen när han lyfte in 4–2 med drygt fem minuter kvar att spela. En sen reducering av Andreas Jämtin i powerplay hjälpte inte Linköping.

– Sett över hela matchen spelade Frölunda smartare än oss och de tog vara på sina chanser, medan vi åkte och tittade på pucken i de två första perioderna, sade Slavomir Lener.