Texter och fakta om alla matcher i hockeyallsvenskan

Växjö – Sundsvall 3–5

En riktig knall av Sundsvall.

Tabellfemman Växjö blev utskåpat på hemmaplan – av Sundsvall.

Växjö vann skotten med 46–24, men det var bortalaget som tog tre poäng – tack vare en fantastisk utdelning på sina chanser.

Efter 17.22 tog hemmalaget time out. Då stod det 1–4 på resultattavlan, och den annars stabila målvakten Martin Spångberg byttes ut efter den tunga starten.

19–9 i skott men fyra mål i baken sved ordentligt efter första perioden.

Matchen var egentligen redan punkterad, men Växjö spelade upp sig och kunde till slut få till en 3–5-reducering, men då återstod bara fem minuter och närmare kom man inte.

Sundsvall lämnar bottenträsket och går upp på en niondeplats.

Växjö är fortsatt femma i tabellen.

Almtuna–Björklöven 0–1

Äntligen, Björklöven.

Efter bara en seger på nio matcher – och sju raka förluster, blev det äntligen tre poäng för Umeålaget.

Och det räckte med bara ett mål i bortamötet med Almtuna.

Det kanske är tjatigt att upprepa, men Almtunas tränare Jonas Rönnquist tycker nog det är jobbigare att nämna gång på gång. Laget skapar chanser men får inte in pucken, liksom ifjol. Ikväll avlossades 31 skott mot Björklövens målvakt Olli Korkeavuori. Alla heder till den hållna nollan, men Uppsalalaget måste nöta avslut på träningarna, eller värva en pålitlig målskytt.

Mot Björklöven var det flera skott i virket och man hade även öppna mål – utan att få in pucken i nät.

Segerpucken avfyrades av nyförvärvet Jesse Schultz endast 18 sekunder före andra pausvilan.

Noterbart: Efter Almtunas chockseger (5–0) mot Leksand har laget tre raka förluster.

Borås–AIK 4–3

Borås skrällde mot AIK vars spel stämt allt mindre de senaste matcherna.

Ikväll hade man otur. Matchklockan stod på 19.17 när Jens Hellgren slog in segerpucken i nät bakom AIK:s målvakt Christopher Heino-Lindberg.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen omgående och hade en tidig 2–0-ledning.

Kanske var det närmare 3–0 än 2–1 i mittperioden, men AIK lyckades reducera i spel fem mot fyra drygt två minuter före pausvilan.

I början av tredje chockades hemmapubliken när AIK snabbt vände till ledning, men sedan kunde Borås återställa ordningen – och många satt och förberedde sig på förlängning när Hellgren slog in pucken som betydde full pott.

AIK är fyra i tabellen och har fem poäng upp till serieledaren Leksand. Lagen möts på Hovet på söndag.