Debuterade – med två mål

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-31

Men Patrik Zackrissons succédebut hamnade i skymundan

Linus Omark snodde all uppmärksamhet med en drömstraff.

I skymundan landslagsdebuterade Linköpings Patrik Zackrisson med att sätta två mål.

Tre Kronor fick en bra start på träningslandskampen mot Schweiz i Landskrona. Efter 9.20 spelade Linus Omark till Magnus Johansson som sprätte upp 1–0 i nättaket.

Men glädjen blev kortvarig. Innan första perioden var över kvitterade Schweiz i numerärt underläge. Severin Blindenbacher slängde iväg en slumppuck på mål, pucken tog på Fredrik Hynning och ställde målvakten Jacob Markström fullständigt.

”Frågetecken större”

I andra perioden tappade Sverige det mesta av sitt spel och efter en tilltrasslad situation framför mål tilläts Ryan Gardner trycka in 2–1.

– Dom är lite hetare, suckade förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson i TV8 och visade tydligt att han inte var nöjd med de som slåss om VM-biljetter.

– Vissa frågetecken har blivit större. Det är många som kan mycket bättre än de har levererat hittills.

I tredje perioden sprattlade dock svenskarna till och efter 8.17 fick Patrick Zackrisson näta i sin landskampsdebut. Linus Omark, i Gretzky-position bakom målet, spelade fram Zackrisson som drog till direkt.

Andersson skadad

Brynäsmålvakten Jacob Markström debuterade även han, men det såg ut att sluta på sämsta sätt. Med bara 55 sekunder kvar tappade Victor Hedman bort markeringen på Kevin Romy, som petade in 3–2.

Men som en sista desperat åtgärd plockade Bengt-Åke Gustafsson ut Markström, och satsade på sex utespelare – ett drag som skulle bli lyckat.

Backen Magnus Johansson förde upp pucken och spelade in till Zackrisson som från slottet smackade in 3–3 när bara 14 sekunder återstod.

Matchen gick till straffläggning där Sverige gick segrande ur striden.

Noterbart: Johan Andersson tvingades utgå efter att ha träffats av ett stenhårt slagskott på handen. Det är oklart hur allvarligt skadad han är.