Dagens namn: Mikael, Mikaela

Nattsvart för SSK efter åttonde raka förlusten

Publicerad 2015-02-18

Timrå tog fjärde raka vinsten

Södertälje åkte i kväll på sin åttonde raka förlust när Timrå vann med 2–0 på hemmaplan.

Anrika SSK kommer nu med största sannolikhet att få kvala för sin existens i Hockeyallsvenskan.

Södertälje är i desperat behov av poäng då de ligger sist i Hockeyallsvenskan med hela nio poäng upp till säker mark.

Men efter kvällens match borta mot Timrå ser det ännu mörkare ut. 2–0 i Eon Arena var SSK:s åttonde raka förlust.

Med fyra matcher och tolv poäng kvar att spela om har laget nu fortfarande nio poäng upp till säker mark och det ska nog till ett mirakel för att klara sig kvar utan kval.

Södertälje började annars bättre i kväll, och gjorde en spelmässigt bra första period där de var välförtjänta av ett mål, men de lyckades aldrig att få in pucken.

Timrå har åtta poäng till AIK

Daniel Öhrn satte 1–0 efter dryga minuten i den tredje perioden för hemmalaget. I tom bur kunde sedan Didrik Strömberg sätta 2–0 med nio sekunder kvar och Timrå tog därmed fjärde raka segern.

De har nu hela åtta poäng ner till AIK under strecket och klubben ser ut att gå mot ett nytt kontrakt i allsvenskan.

Björklöven är just nu inne i en magisk period. I kväll tog klubben sin sjunde raka seger efter att ha besegrat Almtuna med 4–0 på hemmaplan. Löven är nu uppe på sjätte plats i allsvenskan och är endast tre poäng bakom Bik Karlskoga och Rögle.

Just Rögle förlorade överraskande i kväll hemma mot Vita Hästen med hela 2–6. Norrköpingslaget behåller nu sin åttonde plats i tabellen, fortsatt en poäng före Timrå. I den tredje perioden lyckades de sätta dit tre mål och vann rättvist.

Oskarshamn tog en livsviktig seger när de besegrade Asplöven på hemmaplan. De vann en svängig match med 5–3 efter att ha vänt underläge 2–3 till seger, och går nu upp på lite säkrare mark som tabelltia. Asplöven däremot har bara tre poäng ner till AIK under strecket och förlorade i kväll sin tredje raka match, medan det var Oskarshamns tredje raka vinst.