Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Nye finländaren målskytt när Skellefteå slog Modo

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-09-23

Skellefteå repade sig efter en svag seriestart i elitserihockeyn och slog norrkollegan Modo med 4–1.

Nye tränaren Anders Forsberg (från Modo) inkasserade sin första serieseger.

Hemmalaget var vassare, modigare, pucksäkrare, och rakare på mål. Det gav välförtjänt 1–0 genom Pierre Edouard Bellemare som skapade flera farligheter tillsammans med anfallspolaren Johan Forsberg i första perioden.

Snabbare uppspel var Modos motto inför andra perioden. Kvitteringen till 1–1 kom snabbt via Niko Dimitrakos, förre Skellefteåspelaren. Bara att tacka och ta emot sedan hemmabacken Adam Larsson strulat framför Skellefteåkassen.

Lehtonen målskytt

Strax därefter gjorde Modos målvakt Tuomas Tarkki, som det såg ut, en tavla på ett avlägset dragskott från Mikko Lehtonen – 2–1 till Skellefteå.

Skellefteå strulade bort fler puckar vid egen kasse. Men i anfallszon fortsatte laget att vara giftigt och lyckades, för ovanlighetens skull, göra mål i powerplay. Tillverkat av Johan Forsberg, snyggt assisterad av tidigare otursgubben Adam Larsson.

Skellefteå forsatte på hög växel i tredje perioden och backen Fredrik Lindgren gjorde 4–1 efter en par minuter. Modo fick aldrig ur lågväxeln.