Det tog mindre än en minut – sedan ledde laget med 1–0.

Drygt fyra minuter senare stod det 2–0.

Till slut vann laget med hela 7–1.

– Vi spelade efter vår game plan och gjorde det helt okej, även om vi kan bättre, säger förbundskapten Roger Rönnberg.

Sverige var storfavoriter mot Norge i öppningsmatchen i junior-VM och visade omgående varför.

Det tog bara 57 sekunder innan Sverige gjorde 1–0 genom Frölundas John Klingberg som satte ett dragskott från nära håll.

4.32 senare slog Oscar Lindberg in 2–0 från nära håll.

Bortdömt mål

Det var ställningen efter den första perioden, trots att Sverige även hade en tredje puck inne i mål. Men det målet dömdes bort av oklar anledning.

Efter det bortdömda målet kom Sverige av sig något och Norge kom in i matchen något.

Men förbundskapten Roger RÖnnberg är inte orolig.

– Vi har det som krävs även för att vinna mot toppnationerna i den här turneringen. Vi har ett galet snabbt lag som gillar och jobba hårt och som dessutom är skickliga, säger han.

Cehlin i hetluften

Även den andra perioden vann Sverige med 2–0. Patrick Cehlin gjorde 3–0 efter 4.09 och med blott 17 sekunder kvar att spela gjorde samme Cehlin 4–0.

Cehlin kunde ha gjort tre mål i perioden, men strax innan hans 4–0 missade han en straff.

Landeskog gjorde sista

Sverige vann till slut matchen med 7–1 efter att Tim Erixon, Gabriel Landeskog och Johan Larsson gjort målen i den sista perioden.

Ett fullt rättvist resultat som speglade matchbilden ganska bra.