Zackrisson bommade öppet mål

Patrick Zackrisson hade ett mål från ungefär en decimeter.

Men han lyckades missa – och Linköping förlorade matchen.

Färjestad såg ut att vara på väg mot en säker seger.

Laget ledde med 4–1, men 16.28 in i den andra perioden reducerade Linköping genom Martin Laumann Ylven.

Mentalt viktigt

Blott två minuter senare var LHC ytterst nära ännu ett mål, vilket förmodligen hade betytt väldigt mycket mentalt inför den tredje perioden.

Det som hände var att Alexander Salak släppte en retur rakt ut till Patrick Zackrisson. Zackrisson hade då pucken bara ungefär en decimeter från mål, och de allra flesta antecknade förmodligen 3–4 i sina anteckningar.

Det var bara ett problem: Färjestads lagkapten Rickard Wallin, som befann sig utanför målgården, slängde sig med klubban mot bortre stolpen.

LHC förlorade

Hans offerivlja belönades. Hans klubba träffade pucken och gjorde att LHC inte fick sin reducering.

Det visade sig vara något av en matchavgörande händelse. Linköping lyckades inte göra något mer mål, och serietvåan förlorade för första gången denna säsong på hemmaplan.

Matchavgörandet kom i den andra perioden då Färjestad gick från 2–1 till 4–1 på mindre än fem minuter.

”Säcken” missnjöjd

Spelmässigt var det en ganska bra match i högt tempo. Linköping var stundtals något bättre och sköt hela 35 skott, men Färjestad visade en imponerande vilja, jobbade hårt och var stabila i försvaret.

– Vi vinner mycket kamper på banan och hela laget har höjt sig ett snäpp, säger tränaren Tommy Samuelsson till Canal Plus.

Hans Särkijärvi i Linköping var inte lika nöjd.

– Självklart måste vi vara bättre för att vinna en sån här match.