Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-28

Vann på hemmaplan

Södertälje hade tre raka segrar.

Men mot elitseriens bästa lag hade de inte mycket till chans.

I den andra perioden stod Luleå för tre raka mål och befäste sin förstaplats i serien.

– Det känns underbart, säger Karl Fabricius.

Luleå HF

Efter tre raka förluster samlades Södertälje förra veckan i ett krismöte där de skapade en lista med 15 punkter som de skulle förbättra.

Det visade sig vara ett lyckat drag och laget hade inför kvällens omgång tre raka segrar.

Laatikainen inledde målskyttet

Men när de i kväll ställdes mot elitseriens suveräna serieledare visade det sig att listan inte räckte långt.

Södertälje gjorde visserligen 1–0 2.26 in i den andra perioden genom Arto Laatikainen, och fram till dess hade Luleå inte uppträtt som några serieledare.

Men finländarens mål blev en väckarklocka för norrbottningarna. De trampade då igång skridskorna och visade upp spelet som gjort att de chockat hela hockeysverige.

Kvitteringen kom efter 5.24 genom Simon Hjalmarsson, och drygt sex minuter senare ledde laget med 3–1.

– Vi tog över efter fem minuter av andra, konstaterade nämnde Hjalmarsson i periodpausen till Canal Plus.

SSK reducerade

Södertälje reducerade visserligen med 50 sekunder kvar att spela av den tredje perioden, men närmare än så kom de inte.

– Det går fort från 1–0 till oss till 3–1 åt dem. På nåt sätt blir det matchavgörande, säger tränaren Peter Popovic.

I Luleå var det glada miner.

– Det känns underbart, säger Karl Fabricius till Canal Plus.

– Det är det vanliga segerreceptet: hårt arbete. Vi kanske inte startar matchen så jättebra men vänder under den andra halvan av första perioden.