Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-22

HV-tränaren vansinning efter Timrås drömstart

Timrå var nästintill piskat att vinna kvällens drabbning hemma mot HV71.

Och vilken drömstart man fick.

Men trots 4-0 var man nära att tappa segern - innan man kom undan med klara 6-3.

Efter två suddensegrar hade HV71 2-0 i matcher i kvartsfinalserien mot Timrå.

Med seger på måndagskvällen skulle semifinalplatsen vara nära.

Men ett piskat Timrå tänkte inte ge sig så lätt. Efter första perioden ledde man med 3-0 och knappt två minuter in i andra med 4-0.

– Att få gå in i första pausen med 3-0 är fantastiskt. Men det går alldeles för bra för att vi ska slappna av, sa Tomas Skogs - tillbaka efter sin förkylning till Canal Plus.

Framför allt var det HV:s power play-spel som inte alls fungerade i matchinledningen. Jönköpingslaget som, tillsammans med Linköping, varit bäst i numerärt överläge under grundserien blev totalt överkört av Timrå.

Och i stället var det Timrå som satte tre power play-mål. I rad.

1-0: Fredrik Hynning lägger pucken mellan benen på Stefan Liv efter knappt tio minuter.

2-0: Skogs håller sig framme och styr in en puck efter 18.01.

3-0: 24 sekunder senare är det dags för ännu ett power play-mål, denna gång signerat Martin Sonnenberg.

När HV-tränaren Janne Karlsson i första pausen får frågan vad han sagt till sina spelare ser han mest uppgiven ut:

- Det är inget man kan stå och säga i tv, säger han.

Mardrömmen för HV fortsatte i andra perioden, men efter Sebastian Erixons tidiga 4-0-mål vände matchen något. HV fick ordning på spelet och på sitt power play - och reducerade två gånger om (Martin Thörnberg och David Petrasek).

När sedan Adam Almquist sprätte upp 3-4 i nättaket i inledningen av tredje perioden hade HV kontakt. Men Timrå avgjorde matchen med ännu ett power play mål. Pär Styfs 5-3 blev spiken i kistan innan Sonnenberg avgjorde i öppen kasse.

– Det är helt omöjligt att vinna på bortaplan när vi spelar som vi gör i box play, säger Petrasek till Canal Plus.