Dagens namn: Alfhild, Alva

Pilö avgjorde med sitt första SHL-mål

Anders Hansson/TT

Publicerad 2020-01-16

Leksand hade spelet men Örebro gjorde målet och vann med 1–0, vilket var lagets femte raka seger.

Segerskytt: Lukas Pilö som gjorde sitt första SHL-mål någonsin.

Här var det två formstarka lag som möttes. Örebro med fyra raka segrar i ryggen och Leksand som vunnit två matcher i rad, vilket är ovanligt för dalalaget.

Leksand började bäst och spelade strålande under de 15 första minuterna. Laget radade upp målchanser och gjorde det mesta rätt utom mål.

Furch stängde kassen

En viktig orsak till att Örebro höll tätt i första perioden var målvakten Dominik Furch som storspelade.

– Vi får tacka Furth för första perioden. Han har varit grym för oss, sade Örebros Lukas Pilö till C More.

Det var Lukas Pilö, som efter 14.57 gjorde till 1–0 till Örebro. Hans första mål i SHL, som kom till genom ett hårt skott från blålinjen som gick i mål via Leksands Fredrik Forsberg.

Leksand spelmässiga övertag fortsatte i den andra perioden. Dalalaget skapade långa anfall i Örebros försvarszon och hade så många målchanser. Örebro var stundtals både tvåa och trea på pucken. Men det blev inget dalamål. Leksands forwards har helt tappat självförtroendet framför motståndarmålet.

"För mesiga"

– Vi är för mesiga i klara lägen och har för lite trafik på de andra chanserna, sammanfattade Leksands Patrik Zackrisson i C More.

Leksand fortsatte jaga kvittering i slutperioden, men det var i stället Örebros Rya Stoa som var inblandad i två jättechanser som tidigt kunde avgöra matchen.

Resten av matchen präglades av ett Leksand som intensivt jagade en kvittering, utan resultat.

I stället var det Örebro som nu kunde vinna sin femte raka seger.