Djurgården vann rekordmatch

Publicerad 2020-02-22

Slutspelsderbyt mellan Djurgården och AIK blev till slut en rekordmatch.

När Djurgårdens Sofie Lundin avgjorde efter 101 minuters spel så var det den längsta matchen någonsin i SDHL:s historia.

– Jag trodde pucken gick stolpe stolpe och ut, säger Lundin.

Damernas slutspel har inletts.

Och de första kvartsfinalerna bjöd inte på några skrällar.

Snarare ganska stora siffror för Brynäs, HV71, Luleå och Djurgården.

Nu var det match två och AIK chockade Djurgården i lördagsmatinen. Erica Udén Johansson satte 1–0 till AIK efter ett snyggt förarbete av Lisa Johansson.

Stoppade allt i sin väg

Därefter var det ingen match mellan Djurgården och AIK. En bättre beskrivning var att det var en match mellan Djurgårdens namnkunniga stjärnor och AIKs världsmålvakt Meeri Räisänen, som i fjol spelade i den nordamerikanska proffsligan NWHL.

Jennifer Wakefield försökte överlista finskan.

Likaså Josefin Bouveng och Andrea Dalen.

Men Meeri var sådär fantastisk bra som hon varit i några matcher den här säsongen. Skotten 18–5 i den andra perioden beskriver matchbilden riktigt bra.

Fotbollsfans höjde stämningen

Samtidigt som slutspelsmatchen spelade så var det svenska cupen i fotboll 100 meter från Hovet på Tele2 Arena. Lagom till den tredje perioden var Djurgårdens fotbollsmatch slut och fansen avrundade lördagen med slutspelshockey.

Blev en helt annan atmosfär och ljudkuliss på Hovet och hejaramsorna ekade i den klassiska hockeyladan.

En energikick för Djurgårdens spelare och matchen fick en scenförändring. På tre minuter gjorde hemmalaget två mål och säsongens största mål-jubel i SDHL.

Rekord krävdes för mål

Nu räckte inte turbo-effekten och AIK kvitterade till 2–2 sent i den tredje perioden.

Till den här säsongen har SDHL beslutat att köra långa sudden death i slutspelet. Det vill säga att man spelar till dess att något lag gör mål vid oavgjort efter tre perioder.

Den andra kvartsfinalen gick till en tredje övertidsperiod (!) och efter 101 minuters spel så avgjorde Sofie Lundin med ett fint skott i krysset bakom skicklige Räisänen, som stoppade 60 skott i matchen.

Enligt erkända sajten domarna.se är matchen den längsta i SDHLs historia.

– Jag var trött, men det var skönt att få avgöra i den sjätte perioden. Det var tufft och vi laddade med jordnötssmör i pauserna och det var kanske det som avgjorde, säger matchhjälten.