Publicerad 2014-09-26

...och Simon Hjalmarsson svarade för två assist

Joakim Lindström gjorde sitt första mål.

I fjol stjärnor i SHL – nu succéstart i NHL.

Joakim Lindström slog till med första målet och Simon Hjalmarsson spelade fram till två mål i nattens träningsmatcher i Nordamerika.

Träningsmatcherna i NHL är i full gång och i natt spelades åtta matcher.

Då stod svenskarna i centrum.

Bland andra två spelare som i fjol spelade SHL-hockey.

Skellefteås VM-forward Joakim Lindström har fått en smakstart i återkomsten till NHL och i natt slog han till med sitt första mål.

Hjalmarsson framträdande

Lindström tog plats i samma kedja som storstjärnan Paul Stastny och sköt in St. Louis Blues 1-4-reducering med knappt två minuter kvar av den första perioden.

Innan det hade Columbus rivstartat mötet med fyra mål under de första tio minuterna och i den målshowen hade en annan tidigare SHL-spelare en framträdande roll.

Fjolårets poängkung i Linköping, Simon Hjalmarsson, gjorde två assist i matchen som till slut Columbus vann med 5-4.

Forsberg matchens bäste spelare

Även Oskar Sundqvist, i fjol mästare med Skellefteå och väntas lånas ut till klubben den här säsongen, blev målskytt för Pittsburgh i 3-2-segern mot Minnesota.

Och Filip Forsberg, som pendlade mellan spel i NHL och farmarlaget i fjol, har nu stärks sina aktier om att ta en ordinarie tröja i Nashville Predators.

Talangen gjorde enda målet när laget besegrade Tampa Bay med 1-0 och Forsberg blev dessutom utsett till matchens bäste spelare.