Penker storspelade när Färjestad besegrades

Rögle fortsätter att skrälla.

I dag: 3–2-seger borta mot Färjestad.

Matchhjälte: Nya målvakten Jürgen Penker, 26, som motade 38 av 40 skott.

Efter en mållös första period tog Rögle ledningen i inledningen av andra perioden. Peter Högardhs isskott styrdes på oturlige Jörgen Jönssons skridsko och lurade egna målvakten Jonas Gustavsson.

Anders Bastiansen fixade kort senare kvitteringen, men direkt i tredje perioden återtog Rögle ledningen.

Christen Abbott snirklade runt kassen och fick fram pucken till Christofer Löfberg som satte pucken i nät.

Färjestad pressade för kvittering, men Rögles nya målvakt Jürgen Penker storspelade.

”Bra laginsats”

Och efter att Färjestad plockat ut Jonas Gustavsson och satsat på sex utespelare kunde i stället Sebastian Karlsson sätta 3–1 i tom kasse när 50 sekunder återstod.

Emil Kåberg reducerade visserligen med bara elva sekunder kvar, men det var för sent för Färjestad, som nu passerades av Rögle i tabellen.

En stor anledning till skrällen var Rögles nyförvärv i kassen. Den österrikiska landslagsmålvakten Jürgen Penker, som värvats som ersättare till knäskadade Christopher Nihlstorp, motade 38 av 40 skott.

– Jag är riktigt, riktigt glad. Både för mig själv och lagets skull. Det kändes som att jag hjälpte dem, och de hjälpte mig. Det är inte varje dag man åker och möter Färjestad och tar tre poäng, säger Penker till TT efter matchen.