AIK stoppade VIK:s segersvit

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-02

Vann borta med 5–3

Västerås positiva trend på tre raka segrar blev utraderad när AIK kom på besök (3-5).

Solnalaget reste hem med tre poäng i bagaget, men matchen avgjordes först när Mattias Beck slog in 5-3 i öppen kasse fyra sekunder före slutet.

– Det var en jämn historia där de vann rättvist, säger Västerås-tränaren Johan Tornberg till vlt.se.

AIK tog tre viktiga poäng i bortamötet med Västerås och har lika många poäng som Mora på fjärdeplatsen.

Det var oavgjort efter första perioden som bjöd på två power play-mål.

Först pangade Pär Arlbrandt in pucken bakom AIK-målvakten Fredrik Holmgren, men det dröjde bara två minuter innan Solnalaget replikerade genom Patrik Bergström.

Tidigt i andra perioden slog Bergström till igen, den här gången styrde han in pucken och gav gästerna ledningen på nytt.

Och i slutet förskaffade sig AIK ett mycket bra utgångsläge inför fortsättningen när Bergström fick en assistpoäng på Christian Sandbergs 1-3.

Hemmalaget hade inte gett upp utan fick en drömstart i tredje perioden, precis den inledning som man behövde. Sebastian Meijer tryckte in reduceringspucken bakom Fredrik Holmgren redan efter 1.15.

Det var AIK:s värsta byten i matchen. För det dröjde inte mer än 26 sekunder senare innan det small till igen. Niklas Olausson arbetade fram pucken till veteranen Patrik Juhlin som kvitterade.

Glädjen blev dock kortvarig. Gnaget tog ledningen 59 sekunder senare och återigen var det Christian Sandberg som klev fram.

Västerås jagade sedan en kvittering utan att lyckas.

– Det är alltid tråkigt att förlora. Det är många poäng att slåss om, det är klart att varje poäng är viktig, men det är många kvar att spela om. I dag tycker jag att vi är värda poängen, säger Västeråsveteranen Patrik Juhlin till vlt.se.

En minut före slutet plockade VIK ut målvakten och satsade på sex utespelare. Men det blev resultatlöst.

Mattias Beck avgjorde med sitt 5-3-mål i tom kasse.