Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-05

Markus Näslund hittade rätt för NY Rangers i NHL-premiären i går.

Och i nattens träningsmatcher var två svenskar till med i målprotokollet:

Nicklas Kronwall gjorde ett mål när Detroit vann mot Toronto med 4–3.

20-årige Patrik Berglund satte sista pucken när St. Louis vann med 4–1 mot Atlanta.

Kronwall.

Detroitbacken Nicklas Kronwall sköt 3-1 med bara en dryg minut kvar att spela av den andra perioden. I den tredje kom Toronto tillbaka och gjorde 2–3 (Jason Blake) och 3-3 (Michail Grabovski).

Men bara 35 sekunder efter kvitteringen avgjorde Dan Cleary med kvällens andra mål (han satte även 1–0) och gav Redwings segern.

Nicklas Kronwalls bror Staffan spelade knappt 19 minuter för Toronto, men blev poänglös. Även hans backkollegor Jonas Frögren och Anton Strålman hade knappt 20 minuter speltid i Maple Leafs.

Tobias Enström och Niclas Hävelid gick av isen som förlorare efter att deras Atlanta var chanslöst mot St. Louis. Det blev 4–1 till Blues efter att Patrik Berglund avslutat målskyttet i den tredje perioden. Assisten kom från NHL-veteranen Paul Kariya.

Finske målvakten Niklas Bäckström höll nollan när hans Minnesota besegrade Montreal med 3-0 på bortaplan. Kim Johnsson noterades för en assist till Antti Miettinens 3–0-fullträff i sista perioden.

Per-Johan Axelsson var poänglös när Boston föll på hemmaplan mot NY Islanders med 1–3.

Phoenix slog Los Angeles med 5–2. Det var två svenska målvakter på isen – men bara i sista perioden. Phoenix Mikael Tellqvist släppte två av tjugoen skott förbi sig, Los Angeles Erik Ersberg ett av tio.